ajde LAcy neserendaj, vista trenutno nije za upotrebu i to je tako. ja je stavim svakih dva mjeseca kada se nakupi novih drivera da vidim jel se sta pomaknulo ali to i dalje nije to. evo prosli tjedan sam je drzao 4 ili 5 dana. u pocetku je sve bilo ok, cak sam se iznenadio koliko radi bolje nego prvih dana. no uskoro me pocela zivcirati svojim musicama i maknio sam je. a kanta je posve dovoljna da vi vrtila vistu i s performansama nisma uopce imao problema (za razliku od prvih dana Viste kada je radila prilicno sugavo na istoj konfi). ili mozda zelis reci da mi treba neki quad core proc i 8800gtx da bi vrtio OS i da bi tada sve musice nestale?
bit ce negdje najesen sve ok i moci ce se raditi s njom bez da svakih par dana pozelis staviti XP. ali to je i neki normalan rok za nove windowse toliko puta vec vidjen.
ALI - to uopce nije bitno. bitno je sto je MS muljao da se directX 10 ne moze implementirati u XP i starije verzije win zbog......cega vise, nisu dali nikakvo razumno objasnjenje osim da bi bilo previse slozeno. isto kao sto nisu objasnili zasto sugava dx9 igra tipa halo2 ne moze raditi niti na jednom OSu umjesto viste. radi se o ucjenjivanju. znam ljude koji su do nedavno jos uvijek bili na win2k. zasto tako ne bi moglo biti i sa XP? umjetno obogaljen OS samo zbog prodaje novoga? vrhunac kretenizma.
ali necu se paliti previse i upustati u raspravu. ionako velika vecina ljudi koji fanaticno brane vistu (zapravo ne vistu, neka ju brane. vise me smeta obrana MSove sugave politike) nije nikada u zivotu kupila niti jedan OS niti planiraju platiti orginal vistu. da nije tako mislim da bi ih ipak malo zasmetalo sto moraju dati 1-2K kn samo zato sto MS ima takvu prodajnu politiku.