Ja imam dosta različit slučaj, ali ipak sličan...
Ne znam o kakvo se wooferu tu radi, ali ja imam primjer gdje je woofer prilično naštetio hardwareu, točnije monitoru....
Woofer je od Z-5500 (188RMS), a monitor je LG 720B 17" CRT...
Prije kupnje zvučnika, dakle prije 6 mjeseci, s monitorom je sve bilo super... Danas, nakon 6 mjeseci korištenja tih zvučnika, monitor udanjen dva metra od woofera ima poveće deformacije slike (slika bježi lijevo desno), kod full slušanja po slici sve vozikaju vodoravni valovi, a u njemu se nešto trese i kod skroz laganog slušanja glazbe (i to tako da sve smeta lijepom slušanju glazbe)... Jednom riječju, razj****o sam monitor s tim zvučnicima... Nije do starosti monitora, jer je star manje do dvije godine....
E sad, kakve su to vibracije tvog woofera ne znam, ali kod lupanja mog većina predmeta u sobi i izvan nje mijenja zemljopisnu dužinu i širinu... tak da me ova oštećenja na monitoru ne čude previše...
Naravno da svake vibracije mogu proizvesti izvjesna oštećenja, ali neke su zanemarive... Da bi disku bilo bolje dalje od woofera, to je sigurno, a da će baš riknut kraj njega.... teško....
Samsung LE-32 B530 P7
|