View Single Post
Staro 10.06.2007., 23:50   #3
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syzygy Pregled postova
Ok...1800kn ce bit na raspolaganju, mislim ulozit u neko solidno pojacalo i neke kucne samostojece zvucnike..frend ima kobinaciju dva para iz spartaka ( one pantera nesto, i zvuk je super sa dobrim pojacalom, pa sam mislio nesto slicno piknut)

ima tko kakav dobar prijedlog..?

1800Kn i pojačalo i samostojeći zvučnici ne idu baš u istu rečenicu, dakako, ukoliko se radi o kupovini novoga.
S druge strane, ovisi i što ti očekuješ od zvuka, pa ako si impresioniran frendovom kombinacijom, nemoj se niti zamarati daljnjim čitanjem, nego samo odi njegovim koracima.
Ako želiš te novce potrošiti na proizvod iz dućana, definitivno razmisli o kupovini zvučnika poput Logitech Z-2300 ili Creative Megaworks...za te novce teško da ćeš naći bolje, počevši od raspona frekvencije, pa do glasnoća.
Nadalje, ako tražiš "nešto više", prolistaj malo oglasnike i nađi kakvo stereo pojačalo + zvučnike...već isfurana fraza alternativnog odgovora na 2.1 računalni sistem, i bolja...
Na samostojeće zvučnike ne bih išao u tom cjenovnom razredu jer nećeš naći ništa što vrijedi, a sama pomisao da veća kutija znači bolji i glasniji rezultat nije toliko točna.
Premda postoji "gro" kombinacija, vjerujem, da bih s obzirom na sve što sam slušao do sad, ipak otišao na logitech Z-2300, kupuješ novo, pretpostavljam za slušanje na računalu. Ima snage, zvuk je ušminkano mekan...i radi. Nisu kutije iz spartaka koje neupućenog impresioniraju svojom veličinom...a i ako ćemo o glasnoći, vrlo vjerojatno logitech/megaworks imaju glasniju krajnju glasnoću bez izobličenja od Spartacus vulgaris zvučnika na bilokojem pojačalu.
Ne govorim iz iskustva stečenog na forumima, nego svojim nekim putem, jer sam bio skeptičan prema 5.1 sistemima, no ljepša polovica je htjela da to imamo jer je to njoj super...a ja se nisam htio riješiti svog stereo pojačala.
Kupio logitech Z-5500 i svi sretni, a što je interesantan zaključak mog prijatelja: " ovi logitechi su ti glasniji od starog sistema, pa ne vidim zašto ga uopće još držiš u boravku "...
U krajnjem zaključku, mislim da bih se u tom cjenovnom razredu odlučio na 2.1 sisteme koje sam spomenuo, tko zna, možda bih se i istegao do Bose Companion...ipak je to već onda već i neki stil, ali neću o tome što bih za više novaca, jer obično cifre onda narastu dva-tri puta...
Juan je offline   Reply With Quote