View Single Post
Staro 10.06.2007., 11:59   #9
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Par napomena od mene:
- pitanje cijene je prilično nebitno jer sve prže (osim Plextora, naravno) sličnih karakteristika imaju cijenu +/- 20kn. Skuplji su eventualno modeli koji imaju LS, externi modeli (ali to su kruške i jabuke i to se ne uspoređuje), te eventualno najnoviji modeli koji su tek došli.
- ovo što daju samo 1 godinu garancije je svinjarija, LG već godinama daje 2 godine, i mnogi drugi su krenuli tim putem (ali ne svi)
- suditi moderne DVD prže prema iskustvu s 4-5 godina starom CD pržom nema mi previše smisla
- od SATA prža, mislim da DVR-212 (još teško dobavljiv) daje trenutno najbolju kvalitetu, nešto bolju od H30 (LG H62 još nije dostupna kod nas - to je SATA verzija H42), a NEC daje također solidnu kvalitetu, ali ima nekih mušica (na primjer, tzv. re-linking spikes - špicevi grešaka na mjestima gdje AOPC tehnologija uspori brzinu snimanja zbog provjere kvalitete zapisa)
- NEC-ova prednost je dobra firmware potpora od samog proizvođača i neslužbena od "internet zajednice" (tu je LG-jeva mana - meni osobno nebitno jer u 90% slučajeva za LG prže nije potrebno tweakanje jer rade korektno od starta - izuzetak je CD-R high speed bug kod H42)
- SATA prže su budućnost i pametnije je kupiti njih nego PATA, samo je problem slabe ponude, ali čim postanu dostupne DVR-212 i H62 situacija će biti puno bolja
- SATA prže znaju imati problema s nekim matičnim pločama (tj. kontrolerima na njima), pa valja isprobati čim kupite da se može vratiti ako ne fercera

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote