Citiraj:
Autor veki19
to sa klokanjem sam primjetio,nije se vidjela nit trunka promjene u igrici...
nisam veliki ekspert sa kompom,znam samo osnovno onako...i hvala ti što si me podučio ovom o kloku 
|
Np...
Citiraj:
Autor veki19
...samo još ovo,čitam dosta da ljudi imaju problema sa ovim pregrijavanjem 1950pro,karta koju sam uzo je od gecuba x1950pro 256 MB ddr3 agp...pa ne znam dal ćet to kod mene bit problem...imam chieftek 450W,zalman vf700-cu(samo ne znam dal će pasat na nju ),šta ti misliš???oće se pregrijavat i dal će pasat zalmanić?
|
Iskreno - neznam... Gle ja imam od jučer na ovoj svojoj 6800GS VF700Cu i više nego zadovoljan sam njegovim uslugama ALI moj GPU ipak ima bitnmo manje pajpova, takta i sveg ostalog tako da neznam, iskreno na 5V (ja ga držim tako) sumnjam da ćeš moći x1950 ohladit, na 12V bi moglo ali će ti bit i dosta glasniji naravno...
E sad kakve će temperature bit to trebaš probati, samo znaj da je konvekcija toplina se hladnjaka dinamička ravnoteža u ojoj izvor topline ispod njega, površina hladnjaka i strujeanje preko hladnjaka te temperatura zraka koji preko njega hlade igraju ulogu...
Tako da npr ako je temperatura zraka u sobi recimo 25C lako ćeš sa određenim coolerom i protokom preko njega spustiti nešto sa recimo 75 na 45 ali za spustiti sa 45 na 35 će ti trebati bitno veće povećanje protoka sa tim istim coolerom nego da skineš onih 30C sa početka...
Kužiš na što ciljam? Lako moguće da će ti i VF700Cu raditi savršeno sa x1950 ali bi se lako moglo desit da imaš npr 75C u loadu...
Za nešto konkretno bi ti trebao odgovoriti neko ko je imao tu kombinaciju, makar ljudi obično stavljaju vf900 na ova jače grafe...