DA Barice 7200.10 su kao Xsilence - nekima su očito dopale tihe a nekima jako glasne, mislim moja se čuje kad je sve stičano do bola i ako je prozor zatvoren pa je jako niska razina buke ali - jedva...
Čuje se samo ono krc-krc-krc i stvarno nema problema s bukom, istina moja je nastranama zagumana sa gumom za dihtanje prozora pa se ništa ne prenosi na case...
@Neo-ST
Drugi disk ti je logical jer je očito na njemu definirana extended particija i logical drive (to ti je i rak napisao) i ne nemoraš baš ništa mjenjati disk će savršeno raditi i ovako, jedino ako budeš kad htio neki os na nega instalirati može biti problema, ako je za podatke - blagom bogu svejedno...
Nisi se za***ao, Raptor je dobar kao sistemski disk jer ja za sistemski disk najbitnije (osim za neke diskove koji u serverima rade sa bazama i sl) da ima mali acces time puno binije nago za data diskove...
Tj jedini za*** je što je isti zapravo IMHO neisplativ ali da je loš - nije, samo kažem nije da vrijedi to što daje tu lovu...
Svakako ti nebi preporučio a si mjenjaš diskove ovaj setup je sasvim ok i glede brzine i glede kapaciteta, da imam para za raptora (da ne kažem viška) možda bi i ja razmilsio da ga kupim - da nije tako bučan...
Na SATA nema mastera i slavea samo jedan uređaj je na svakom kanalu, ovo master je samo zbog compatibility moda koji SATA sistemu predstavlja ko ide da nebi morao SATA/RAID drivere instalirati kod boota i sve ono što s tim dolazi, inače nema perfomance pada zbog compatibility moda niti gubitka featura ako si inatalirao čipset storage drivere nakon instalacije osa jer bez njih nemaš hotplug i još neke stvari....