View Single Post
Staro 09.06.2007., 02:39   #12
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
DA Barice 7200.10 su kao Xsilence - nekima su očito dopale tihe a nekima jako glasne, mislim moja se čuje kad je sve stičano do bola i ako je prozor zatvoren pa je jako niska razina buke ali - jedva...

Čuje se samo ono krc-krc-krc i stvarno nema problema s bukom, istina moja je nastranama zagumana sa gumom za dihtanje prozora pa se ništa ne prenosi na case...

@Neo-ST
Drugi disk ti je logical jer je očito na njemu definirana extended particija i logical drive (to ti je i rak napisao) i ne nemoraš baš ništa mjenjati disk će savršeno raditi i ovako, jedino ako budeš kad htio neki os na nega instalirati može biti problema, ako je za podatke - blagom bogu svejedno...

Nisi se za***ao, Raptor je dobar kao sistemski disk jer ja za sistemski disk najbitnije (osim za neke diskove koji u serverima rade sa bazama i sl) da ima mali acces time puno binije nago za data diskove...
Tj jedini za*** je što je isti zapravo IMHO neisplativ ali da je loš - nije, samo kažem nije da vrijedi to što daje tu lovu...
Svakako ti nebi preporučio a si mjenjaš diskove ovaj setup je sasvim ok i glede brzine i glede kapaciteta, da imam para za raptora (da ne kažem viška) možda bi i ja razmilsio da ga kupim - da nije tako bučan...

Na SATA nema mastera i slavea samo jedan uređaj je na svakom kanalu, ovo master je samo zbog compatibility moda koji SATA sistemu predstavlja ko ide da nebi morao SATA/RAID drivere instalirati kod boota i sve ono što s tim dolazi, inače nema perfomance pada zbog compatibility moda niti gubitka featura ako si inatalirao čipset storage drivere nakon instalacije osa jer bez njih nemaš hotplug i još neke stvari....
Tnx...
Inace, nisam instalirao nikakve chipset storage drivere, sve je vec radilo kad sam ga ukljucio - inace OS je Win Vista Ultimate...
Nego primjetio sam da se Seagate320 valjda sam ugasi nakon nekog vremena, jer recimo dok nista posebno ne radim, npr. surfam ili slusam muziku, cujem kako se sam od sebe upali (spinup)...
Sve je to OK, ali zasto se sam od sebe pali-gasi?
Nesto slicno kao kad ti je CD u cd-romu, pa npr. ides dodat novu pjesmu u Winamp playlistu i onda cujes kako zavrti cd (u slucaju da zatreba, ako npr. ides dodat neku pjesmu sa cd-a)...ali kvragu to je cd-rom, za njega je poznato da se pali-gasi, ali hdd?
Neo-ST je offline   Reply With Quote