View Single Post
Staro 01.01.2004., 21:49   #22
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
eeeeeee!!! titra slika!titra!
kao prvo TMPGNC - nemam ga instaliranog trenutno mi netreba ali po sječanju ideš ovako ;
1. video tip. NON-INTERLANCE (NE INTERLANCE)
2. nije toliko važan za sliku,samo za filtere,ostavi ga po defaultu
3.mislim da ti aspect mora biti 4:3 PAL 625 linija
...onda imaš na dnu "next"...
uleti tamo ...i tu počinje magija !!
8000kbps je ipak malo pretjerano za kučni film...pa pogledaj strukturu "RATOVA ZVIJEZDA". DVD-i su snimani na 6000kbps,pa i ja tak radim,a ostalo je zagušivanje programa,tj.overkill.
dakle,odi na next i imaš negdje piše "filter noise reduction".dupli klik mišem i klikni dolje negdje,mislim da je lijevo,u malu kučicu(tak mi i treba kad mjesecima ne koristim neki program a onda mi zatreba).odaberi "high quallity mode",zatvori taj prozor.
ali NE ZABORAVI JOŠ JEDNOM KLIKNUTI NA KUČICU "FILTER NOISE REDUCTION" jer je to jedan od manjih bugova TMPGNC-a.kad se vračaš u glavni meni uvjek moraš provjeravati jer on SAM ISKLJUČUJE FUNKCIJE KOJE SI ODABRAO !!
E, sad kad smo u glavnom prozoru otvori,mislim da se zove, "OTHER SETTINGS".isto uđi unutra i
tam ti negdje piše "RATE CONTROL" i odaberi AUTOMATIC VBR.to znači da će program enkodirati varijabilnim parametrima a ne konstantnim.NIKAD,BAŠ NIKAD ne koristi "constant bitrate".pogotovo ne kod akcionih filmova.ni u capturingu,ni u editingu...
i...na kraju stisni "start" i pokazat će ti prozor enkodiranja i vrijeme (za film od 2 sata očekuj,ovisno o podešavanjima oko 1-2 dana enkodiranja).zato bi bilo dobro kad bi ko i ja film ili svadbu ili krstitke ili izlet RASPOLOVIO NA MANJE FAJLOVE.brže bi išlo,a i bilo bi puno kvalitetnije,tj. nebi bilo tzv "deterioracije slike".poslije to opet s TMPGNC-om(bože! koje blesavo nemaštovito ime za tak dobar program)ili nekim priručnim programčićem ponovno pribereš...A IMAM TI JA programčiće za cijepanje i spajanje svih mogućih vrsta video fajlova....znaš kaj ? ovo me je sad malo ubilo u pojam tu nakratko pa ti bum u tvoj e-mail poslal OPET JEDAN PODUŽI NOTEPAD FAJL...u Wordu ne radim iz principa jer je bespotrebno skompliciran...javi ak si kaj napravil.
moram ići.trebam ženski s televizije snimiti DVD najgluplje reklame na drugom programu HTV-a. bok
P.S. sve bu O.K. ne brini

tin. je offline   Reply With Quote