Ovo je jedan od čudnijih problema. Ima dosta toga o tome na netu, al ništa mi još nije pomoglo. Naime novi disk Seagate Baracuda 7200.9 300GB SATA mi je na staroj instalaciji windowsa radio normalno, ali sam zbog infestacije virusima moro gaziti windowse i sad na novoj instalaciji imam ovaj problem:
http://img509.imageshack.us/img509/5...skspeedap9.jpg
Zaključak koji sam izveo iz raznih foruma po internetu je bio taj da mi disk radi u PIO umjesto u DMA modu u što sam se uvjerio provjerom windows postavki.
Razlog zašto je to softverski problem je taj što mi bios uredno prepoznaje disk kao UDMA6 kompatibilan i na onom prvom ekranu detekcije IDE devicesa disk mi je prepoznat kao 'korisnik' UDMA6 prijenosa podataka. A između ostalog, na prijašnjoj instalaciji je radio. U device manageru mi je pokazivao PIO only mod aktivan a definirano je DMA if available.
Ako pomaže matična je K8Update-VM800 sa VIA southbridgeom VT8237R, proc je AMDAthlon64 2800+, 512DDRa
Ugl. evo što sam sve probao:
Resetiranje postavki IDE kanala da rade u PIO pa u 'DMA if available' modu
Deinstalacija i reinstalacija IDE kanala i IDE kontrolera u device manageru.
Update matične i southbridgea.
Iskopčavanje diska, resetanje IDE kanala i ponovo ukopčavanje.
Instalacija službenog microsoft hotfixa koji je trebao rješiti taj problem.
Promjena i modifikacija registryja prema uputama sa microsoft supporta, raznih foruma i na vlastoručnu pretpostavku.
Ako netko ima neku ideju molim vas neka javi jer na ovaj sam problem potrošio već preko 20 sati svog života...
Tko da rješenje častim čevapima i pivom!!