Citiraj:
Autor yedwy
Ne piše "primary drive" nego "primary partiton" - velika razlika...
Primary drive je pojam vezan uz bootanje, tj prvi disk s kojega se čita nakon što upališ/restartaš komp i to se u principu podesi u biosu jel...
|
Shvatio. Ali zasto mi je ovaj disk od 200gb logical drive, a ovaj novi primary partition? Da li sad moram instalirat Partition Magic pa promijenit i ovog novog u logical drive? I ima li potrebe to uopce radit, da se zamaram time ili ne?
Citiraj:
Vidiš Raptor se vrti na 10000rpm i zato ima malo vrijeme pristupa jer se zbog puno okretaja brže doveze ispod glave ono što ti trebaš dok disk traži, naravno ima on i dobar rate kopiranja ALI rate je slabiji od novih "običnih" diskova, i to zato jer mu je gustoća podataka na pločama manja nego na njima i baš zato kad se Bracuda vrti na 7200rpm ona ima veći protok podataka, kužiš - gušći su bitovi koje čita i zato je dotok/protok veći...
Raptore (ove stare) je u principu pregazilo vrijeme jer za cijenu jednog takvog dobiješ dva nova SATAII koja spojiš u RAID0 polje i imaš i veliki kapacitet i veliku brzinu seeka, ako te to već tolko muči dal ti load nečega traje 3s ili 4s...
|
Zanimljivo... Hvala na objasnjenju
Ali mislim da mi je sad gotovo sa diskovima, ostat ce kako jesu. Kupio Raptora u nadi da ce bit brz, a na kraju zaheb
Citiraj:
Drugačiji power managment očito...
Disk je podešen da se gasi prije nego ova dvojica, neznam dal si to tweako u sistemu ili je u firmwareu to podešeno (obično se ono u sistemu primjenjuje na sve diskove) pa probaj sa SeaToolsima pogledati i istweakati to...
Nisdi krivo spojio... Da si krivo spoji disk bi ti već planuo...
|
Cudno... ali ok.
Probao sam sa Seatoolsom, ali nece. Kliknem na advanced settings, i onda drive settings i nece, ne dozvoljava valjda...
Inace, sva tri diska su na svom channelu, i svaki je master...