View Single Post
Staro 05.06.2007., 20:12   #5
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ne piše "primary drive" nego "primary partiton" - velika razlika...

Primary drive je pojam vezan uz bootanje, tj prvi disk s kojega se čita nakon što upališ/restartaš komp i to se u principu podesi u biosu jel...
Shvatio. Ali zasto mi je ovaj disk od 200gb logical drive, a ovaj novi primary partition? Da li sad moram instalirat Partition Magic pa promijenit i ovog novog u logical drive? I ima li potrebe to uopce radit, da se zamaram time ili ne?

Citiraj:
Vidiš Raptor se vrti na 10000rpm i zato ima malo vrijeme pristupa jer se zbog puno okretaja brže doveze ispod glave ono što ti trebaš dok disk traži, naravno ima on i dobar rate kopiranja ALI rate je slabiji od novih "običnih" diskova, i to zato jer mu je gustoća podataka na pločama manja nego na njima i baš zato kad se Bracuda vrti na 7200rpm ona ima veći protok podataka, kužiš - gušći su bitovi koje čita i zato je dotok/protok veći...

Raptore (ove stare) je u principu pregazilo vrijeme jer za cijenu jednog takvog dobiješ dva nova SATAII koja spojiš u RAID0 polje i imaš i veliki kapacitet i veliku brzinu seeka, ako te to već tolko muči dal ti load nečega traje 3s ili 4s...
Zanimljivo... Hvala na objasnjenju
Ali mislim da mi je sad gotovo sa diskovima, ostat ce kako jesu. Kupio Raptora u nadi da ce bit brz, a na kraju zaheb

Citiraj:
Drugačiji power managment očito...

Disk je podešen da se gasi prije nego ova dvojica, neznam dal si to tweako u sistemu ili je u firmwareu to podešeno (obično se ono u sistemu primjenjuje na sve diskove) pa probaj sa SeaToolsima pogledati i istweakati to...

Nisdi krivo spojio... Da si krivo spoji disk bi ti već planuo...
Cudno... ali ok.
Probao sam sa Seatoolsom, ali nece. Kliknem na advanced settings, i onda drive settings i nece, ne dozvoljava valjda...
Inace, sva tri diska su na svom channelu, i svaki je master...
Neo-ST je offline   Reply With Quote