View Single Post
Staro 05.06.2007., 18:06   #25
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Vey Pregled postova
"Neces valjda koristiti analogni VGA port za 1920x1080p?"

,zasto ne Vga ili DVI na kompu je u stanju isporuciti takvu rezoluciju na monitor ,pa isto tako i na tv ,nista nece biti izgubljeno . HDMI je kolko sam ja skuzio prvenstveno smisljen iz :

1.jer preko skarta,s-videa ,RGB-a, blu ray /hd playeri ne mogu slati takve rezolucije tvu ,dakle zbog linijskih komponenti

2. Jer prve generacije plazme/lcda nisu dolazile sa vga/dvi utorima (preko kojih glume standardni monitor).

3.Zastita.

Svi se pale na te rezolucije,nove tehnoloske izraze i ostalo , ,al to nije nista drugo negoli iste one rezolucije koje godinama imamo na kompu (sad tv ima iste takve) ,pa kad im pustis sadrzaj u isto tako visokim rezolucijama )hd materijal) uzivas u bogatstvu detalja i kristalnoj slici .

Dakle za spajanje kompa na Tv je Vga/Dvi jednako dobar kao i HDMI (nista se ne gubi).

Ispravi me ako sam pogrijesio .
Malo jesi, ali nema veze. Znam da je to dosta zbunjujuce.

15 pinksi D-Sub konektor ili kako ga raja voli zvati VGA je konektor za analogni prijenos signala, dok je HD digitalno masteriran i kodiran, kao i sav materijal koji se salje s PCa/konzola. I onda imas duplu konverziju signala - 1. kod izlaza sa izvora, iz D->AD, pa onda kod TV-a AD->D. Osim toga, analogni signal je podlozan smetnjama, gubicima, otporima vodica i sl. A to pogotovo vrijedi kod tako visokih rezolucija i toliko podataka koje mora putovati tamo-amo.
Zasto bi 2x konvertirao signal, kad ga DVIjem ili HDMIjem (jedno te isto, HDMI = DVI-D + audio + HDCP) mozes isporucit "neoskrvnutog"?

Ako na TVu imas DVI, jos bolje, ne treba ti nikakav konektor ili kabel, vec obicnim DVI kabelom povezes TV sa PCem (nisam siguran da li konzole isto imaju DVI).