Citiraj:
Autor [Red]Dragoon
Ako se smijem nadovezati na kolegu Rosa, slažem se da je danas sve samo u grafici, te uopće nije bitno ništa drugo. Dok je dobra grafika prodaje se. Smatram da to najviše zahvaća gamere koji se tek počinju upoznavati sa igrama, mlađu generaciju, te je njima grafika na prvom mjestu. A kad im pokažeš stariju igru neupitne kvalitete onda te blijedo gledaju kad vide kakva je grafika. Nije mi se dogodilo jednom.
Čak i mislim da su developeri starijih igara upravo radi ograničenih mogućnosti hardwarea tada bili prisiljeni uložiti više u samu atmosferu, priču i igrivost nego u samu grafiku. Ja mislim da su starije igre imale puno bolju atmosferu, gdje bi se zapravo totalno uživio u igru i gdje me prolazili trnci.
Ma sijećam se Blood 2 ili prvog AvP pa to je bila atmosfera da me je bilo sve strah igrati. Takvu atmosferu mogu teško doživjeti od neke današnje igre.
|
Blood 2 ,AVP 1 ah the memories,jednom smo ja i frend to igrali ( i pili malo usput) i onda sam (pošto sam znao otprilike di se gamad nalazi) mu reko da će doć alien,i naravno on čeka i dođe facehugger,nakon njegovog paničnog urlanja granatiranja po zidu u lupanja po mojoj tipkovnici tražeći esc tipku

,trebalo mu je 10 ak minuta da se smiri( i da mi prestane mamu posovat

)
Inače slažem se ,danas imaš grafiku koja je uber a ostalo je zanemareno,zato i jedva više kaj igram,sve mi je loša kopija prošlosti
Što se tiče AI-a ,može se on poboljšat( sjetite se 98 i HL1 AI),samo je stvar u dobroj staroj profitabilnosti,igra če se bolje prodat klincima a lijepo zgleda a AI rutine se svode na "trči + pucaj" nego ak igra lošije izgleda i ima odličan AI,makar je sve više " zrelih " gamera ,i dalje se smatra da je igranje " igrica" za klince iz osnovne,stoga im je ciljna grupa djeca
danas imaš eye candy a igru prođeš prije nego misliš da je gotova ,i nakon toga si misliš " Wait THAT was it?" Tak sam bar ja kad sam odigrao Episode 1 prije par dana ,dobra je ali je instalacija praktički duža od igre...