View Single Post
Staro 04.06.2007., 22:19   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Seagate 320 GB spin up time i razlike u brzini

Ovako,

Nekidan sam kupio novi Seagate 320gb 7200.10 s-ata disk u Ve-mila. Pored njega imam jos Seagate 200gb 7200.7 s-ata i WD Raptora 74gb s-ata.
OS je Win Vista Ult.

Disk sam formatirao pomocu Windowsovog Disk managementa, ali me buni jedna stvar. Kad ga je formatirao, ispod diska pise "Primary drive", ali to isto pise i za Raptora (na kojem su mi Win), dok za Seagate 200gb pise "logical drive" koji je tu samo radi podataka, nista se ne instalira na njega.
Da vam pojasnim, slikao sam screenshot, pa pogledajte ovdje: http://server7.pictiger.com/img/2346...enshots/ss.jpg

Tako da nisu mi bas jasne te oznake...

Drugo, kada prebacujem fileove sa Raptora na Seagate 200, pise da prebacuje 40 mb/s brzinom, no kad prebacujem sa Seagatea na Seagatea, onda prebacuje 50 mb/s! Po kojoj logici, a Raptor je navodno ekstra brz disk...

I trece, kada kompjuter dugo miruje i idem uc u My Computer i idem kliknit na novi disk (Seagate 320) trebam pocekat 2-3 sekunde dok zavrti disk, ali to je cudno jer kad u istoj situaciji kliknem na Raptora ili Seagate 200 onda nema cekanja...

Da ja nisam sta krivo spojio ili u cemu je stos?
I nemam pojma u cemu je razlika izmedju SATA i SATA2, da to mozda ne stvara problem?

Neo-ST je offline   Reply With Quote