Citiraj:
Autor Mar
Ne govori li to onda nešto? Da su Terrani najjači (ili najlakši) za igranje? 
|
Najveća prednost terrana je ta recimo kad igraš protiv protossa, ne moraš biti jako aktivan. Ljepo si uzmeš expo i samo makruješ jedinice. Pozdato je da je terranovu obranu teško probiti. Zato kao protoss uvijek moraš pričekati da on izađe van prvi. Ako se to dogodi kad terran ima već 200/200, protoss ne može zaustaviti takvu vojsku samo sa ground jedinicama, već mora upotri***iti carriere i šta ti ja znam što sve ne.
Možda terrani nemaju puno varijacija build ordera, ali su njihove jedinice jako teške za kontrolirati, pogotovo kad se igra protiv zergova. Zergovi su također rasa koja zahtjeva velike micro sposobnosti i brzinu. Dok su protoss ipak većinom okrenuti macro sposobnostima, te tako mehanički gledano najlakša rasa za igranje.
Po mojem mišljenju najjača rasa u starcraftu su zergovi. Najvećim dijelom mislim da je tako zbog njihove velike pokretljivosti, i velike varijacije build ordera. Treba napomenuti da osim balansa rasa, veliki utjecaj na balans imaju i mape. Terrani nisu toliko podložni utjecaju mape, ali zergovi i protossi jesu.
edit:
Ja bi molio sve igrače SC da si pogledaju ovaj meč. Igrač koji igra sa zergovima je trenutno najbolji igrač u Koreji. Pogledajte samo iz kakvih situacija se izvlačio, te kako se genijalno uspjevao bratiti protiv superiorne vojske. Rezultat je bio 2-2 u finalu OGN/OSL lige, te je to bila odlućujuća igra. Kladim se da bi se 90% igrača u njegovoj situacij predalo.
http://www.youtube.com/watch?v=VlCQEw0_-r0