View Single Post
Staro 02.06.2007., 22:00   #51
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Poceo rezati prednja vrata - poduhvat koji se ce kasnije pokazati kao prilicno za*eban zbog loseg alata. Einhellova kopija dremelice je do sada radila relativno dobro, ali tek ovdje pokazuje da nema do originala, uz dobre rezne diskove naravno. Ali, idemo po redu. Prvo, zacrtano ono sto se reze (srafirano - 3 prozora, na vrhu za LCD, u sredini i na dnu za venotve), te rupe za ukrasne matice (zaboravio sam slikati prije rezanja, tako da se vide prvi rezovi).

Nakon citavog popodneva rezanja i malo dodatne obrade turpijom i smirglom, evo rezultata:

Problem je sto je ovaj Einhell preslab za trostruki sendvic dizajn vrata (alu-plastika-alu) te gubi okretaje. Ako stavim vece okretaje, rezni koluti se lome a plastika topi. Osim toga, vulgaris rezni diskovi su banana, ne rezu nista i trose se, a kupio sam i neke dodatne, 10 kom. za 25 kn - isto govance kao vulgaris. Nazalost, dok ne kupim prave rezne nazubljene diskove ili dijamantnu pilicu, nema nista od daljeg rezanja vrata ili bocne stranice. Na ovo malo smece sam potrosio 5 vulgaris tamno crvenih, i 2 dodatna, tamno siva. Banana.

Dalje je na red dosao 5.25" poklopac od slota na dnu kaveza. Glumit ce usisni tunel za CPU vent, a poklopac ce biti filter prasine. Izrezao sam rupu u plasticnom origigi poklopcu, i iskoristio meku spuzvu od podloge mat. ploce.

Poklopac montiran na masku. Takodjer, primjetite rupe za potenciometre na vratima, lijevo. Odlucio sam ih ipak smjestiti izmedju gornja dva prozora na vratima.

I na kraju, standadni teaser pic, sa pripasanim ukrasnim vijcima i potenciometrima: