Tema: MAXtv i HRT
View Single Post
Staro 02.06.2007., 11:37   #19
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ovak, tu pristrojbu mi placamo firmi koja se zove Odasiljaci i veze, te pristojbu placamo zato jer primamo signal na nase prijemnike preko njihove usluge slanja signala.

Nofci od pristojbe se trose na odrzavanje te opreme za odasiljanje signala.

Sad posto su te zakone radili kad jos nie bilo "novih" tehnologija gledanja TV-a, tak u zakonu nie definiran pojam primenik, tj. definiran je ali, TV-kartica za racunalo jos nie zakonski sprovedena kao prijemnik, te prema tome ko gleda TV prek kompa nije duzan placat TV pristojbu, tj zakonski ne mogu nist protiv vas u tom slucaju.

Za korisnike MAXTv-a, ista stvar, vi mozete uredno odjavit pretplatu, (meni nisu nista zapecatili), uhvatiti vas ne mogu, jer lovce koje imaju, oni provjeravaju dal hvatate TV signal prek antene, kaj korisnik MAXTVa ne prima.
U stan, kucu ih ne smijete pustiti, osim ak nemaju sudski nalog da pregledaju dal posjedujete TV prijemnik, od T-Coma ne smiju dobiti informacije dal ste vi MAXTV pretplatnik, opet osim ak nemaju sudski nalog.

S obzirom da korisnici MAXTV-a ne koriste uslugu Odasiljaca i Veza, primajuci njihov signal direktno u svoju kuci, vec taj signal prima T-Com, tada, po logici mi ne trebamo placati TV pristojbu, jer ne koristimo tu uslugu, vec je to onda stvar T-Com-a i Odasiljaca i Veza, kak ce oni rijesiti medjusobno placanje.

Eto malo da podignemo svijest potrosaca kaj placaju i zake, te zasto ne bi trebali placat!