Tema: Procjene
View Single Post
Staro 01.06.2007., 18:50   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Rendula, baš dobro da si pokrenuo topic, baš me zanima što ljudi misle o tome.

Nego, moram priznati da i ja imam hard time sa procjenama. Najveći je problem što imaju gro bumpova na temu više negoli netko tko je odma dao prodaju. Prvo bumpove od drugih kada im daju procjenu, a onda kada idu prodavati. Jednostavno, procjena rijetko kada ima manje od 3-4 tuđa posta, i mogu reći da me to osobno smeta. Jer netko tko se potrudio proći nabavu.net pa vidjeti kako cijene stoje ima 2-3 bumpa, a netko tko je lijen pogledati takvo što, a ima u vidu prodati nešto što postoji danas u trgovinama pa smanjiti cijenu za određeni postotak - to me smeta.
+ što još neki bumpaju procjenu sami jer nisu dobili preporučene cijene, a sami znaju da nisu napisali tko i što ima garanciju ili nema - što je onak, najvažnija valjda stvar kod procjena.

Stvarno pokušavam biti na tržnici nonstop, imao sam par loših procjena oko lokota/brisanja/warninga i to sam priznao i ispričao se ljudima na PM. Par ljudi je dobilo warning jer su napisali "Imaš PM", ali ne u tom smislu, već u smislu, "zašto se ne javljaš 2 dana od kad sam ti poslao PM". Ne mogu znati tko je što mislio, a lijepo sam u pravilima napisao da se onda drugačije napiše.
Samo što je problem što su neki počeli takvo što zloupotrebljavat, pa 2 sata nakon što je netko napisao post, napišu što se ne javljaš na PM !? Za takve isto nemam baš živaca...

Nego, vidim da se priča nešta o komentiranju cijena postavljenih na tržnici. Kako je Tor rekao, svaka veća cijena predmeta na prodaji se može komentirati, ali pod jednim uvjetom - lijepo napisati da je cijena prevelika i dati link na novo u trgovini. A ne ono, brak kupio simo-tamo ->skup si.
I svi mogu tako komentirati, samo velim - lijepo pristojno. I opet kasnije bude postova (iza toga di se komentira cijena na pristojan način), što spam-a, što postova "Da, skup si, xxx ima pravo".

Što se bumpova tiće, tu ide kako koji dan mod procjeni . Ali čim se post prijavi, znači da ne smeta samo modu, već i drugima i takav topic se locka u većini slučajeva. Nek netko ima 2 bumpa, ali ako čeka sljedeći tjedan dana, to je ok. U svakom slučaju bolje nego neki koji otvaraju po 3 threada. Jednom di prodaje, ali bezuspješno, drugi onda nakon toga da mu procjene jer prodaja nije išla dobro i onda opet treći di stavlja veću cijenu nego na procjeni
Kaj takvima reći ?

Najveći je problem, što se rijetko tko buni protiv takvih koji krše pravila. I onda ispada da je mod derpe jer sve locka, a nitko se ne buni
Ako me kužite što želim reći. Lijepo, kada netko ne napiše barem dio koji je potreban za procjenu/prodaju, dajte mu do znanja koja su pravila ili prijavite post, pa će to onda mod napraviti sa lockom. Također i procjene koje se bumpaju. Jednostavno izbjegavajte takve topice, a onda kad će overbumpat, će pobrat lokot.
Puno je i lakše modu kad zna da nije on jedini kojem nešta smeta.

P.S. Rendula, pomislio sam da si stavio takav naslov na tržnicu, pa sam ga skoro locko
Vuco je offline   Reply With Quote