Rendula, baš dobro da si pokrenuo topic, baš me zanima što ljudi misle o tome.
Nego, moram priznati da i ja imam hard time sa procjenama. Najveći je problem što imaju gro bumpova na temu više negoli netko tko je odma dao prodaju. Prvo bumpove od drugih kada im daju procjenu, a onda kada idu prodavati. Jednostavno, procjena rijetko kada ima manje od 3-4 tuđa posta, i mogu reći da me to osobno smeta. Jer netko tko se potrudio proći nabavu.net pa vidjeti kako cijene stoje ima 2-3 bumpa, a netko tko je lijen pogledati takvo što, a ima u vidu prodati nešto što postoji danas u trgovinama pa smanjiti cijenu za određeni postotak - to me smeta.
+ što još neki bumpaju procjenu sami jer nisu dobili preporučene cijene, a sami znaju da nisu napisali tko i što ima garanciju ili nema - što je onak, najvažnija valjda stvar kod procjena.
Stvarno pokušavam biti na tržnici nonstop, imao sam par loših procjena oko lokota/brisanja/warninga i to sam priznao i ispričao se ljudima na PM. Par ljudi je dobilo warning jer su napisali "Imaš PM", ali ne u tom smislu, već u smislu, "zašto se ne javljaš 2 dana od kad sam ti poslao PM". Ne mogu znati tko je što mislio, a lijepo sam u pravilima napisao da se onda drugačije napiše.
Samo što je problem što su neki počeli takvo što zloupotrebljavat, pa 2 sata nakon što je netko napisao post, napišu što se ne javljaš na PM !? Za takve isto nemam baš živaca...
Nego, vidim da se priča nešta o komentiranju cijena postavljenih na tržnici. Kako je Tor rekao, svaka veća cijena predmeta na prodaji se može komentirati, ali pod jednim uvjetom - lijepo napisati da je cijena prevelika i dati link na novo u trgovini. A ne ono, brak kupio simo-tamo ->skup si.
I svi mogu tako komentirati, samo velim - lijepo pristojno. I opet kasnije bude postova (iza toga di se komentira cijena na pristojan način), što spam-a, što postova "Da, skup si, xxx ima pravo".
Što se bumpova tiće, tu ide kako koji dan mod procjeni

. Ali čim se post prijavi, znači da ne smeta samo modu, već i drugima i takav topic se locka u većini slučajeva. Nek netko ima 2 bumpa, ali ako čeka sljedeći tjedan dana, to je ok. U svakom slučaju bolje nego neki koji otvaraju po 3 threada. Jednom di prodaje, ali bezuspješno, drugi onda nakon toga da mu procjene jer prodaja nije išla dobro i onda opet treći di stavlja veću cijenu nego na procjeni

Kaj takvima reći ?
Najveći je problem, što se rijetko tko buni protiv takvih koji krše pravila. I onda ispada da je mod derpe jer sve locka, a nitko se ne buni

Ako me kužite što želim reći. Lijepo, kada netko ne napiše barem dio koji je potreban za procjenu/prodaju, dajte mu do znanja koja su pravila ili prijavite post, pa će to onda mod napraviti sa lockom. Također i procjene koje se bumpaju. Jednostavno izbjegavajte takve topice, a onda kad će overbumpat, će pobrat lokot.
Puno je i lakše modu kad zna da nije on jedini kojem nešta smeta.
P.S. Rendula, pomislio sam da si stavio takav naslov na tržnicu, pa sam ga skoro locko