Danas ujutro prije nego sam išao na posao ugasio sam komp, i kad sam izlazio iz sobe normalno se ugasio, i kad sam se vratio i htio ga upalit neugodno sam se iznenadio.. Lampica na kučištu koja svijetli zeleno (struja) nije radila, radila je samo crvena za hardove, monitor ugašen. I ugasim ja komp i izvučem kabl i opet vratim i ista stvar..
Onda sam otvorio kučište pogledao unutra i vidio da lampica sa donje strane tagana malo blinka, lampica na grafi koja pokazuje da je grafa bez struje je bila upaljena, nakon čišćenja CMOSa i ostalih gluposti koje bi svi napravili da im se to dogodi zaključio sam da je 99% ošlo napajanje (isto kao i Domy i Vuco). E da zaboravio sam napomenut da su se svi ventovi vrtili i da su hardovi radili.
Odem jest i vratim se i prije nego što sam htio sve rastavit i stavit u drugi komp da vidim da je svarno do napajanja ili je do nečeg drugog, komp se začudo upali, ali (*** ga uvijek je to ALI

) kad sam ušao u BIOS vidio sam je voltaža na +12V po meni malo prevelika..
Dakle u Idleu voltaža na +12V je ova: 12.41V
Konfa iz siga, proc klokan na 2,8 voltaža def i ram malo kloknut, ostalo sve normalno.
Da li je ova voltaža prevelika? Dal je to napajanje spremno za servis ili nije?
Dosta mi je to bitno jer od sutra dolazi FLAT i komp se neće gasit a bome ne bi htio da se neš spali dok mene nema..
Prijedlozi?