View Single Post
Staro 31.05.2007., 13:19   #6
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
jesi li vidio na koliko ti volti radi uopce UPS (njegova baterija), nisu svi na 12V.

jer frend planirao staviti pc u auto pa sad ima doma 2 ups-a, jedan je na 12V a drugi 16V(malo jaci, a ista firma)
koji mu nije mogao ici u auto naravno. a to s voltima obicno ne pise na kutiji izvana jer nije bitno krajnjem korisniku, samo Watti i vrijeme 'koje ih drzi'.

elektronika u UPSu je glavna stvar, jer ona određuje koliko Watta UPS moze hraniti...

kad smo probali spojiti moj komp na taj ups od 400 W, nije htio ni upaliti, samo u protect UPS bacao(toliko o 400W ako nije neka brand name UPS firma...).

i sada, da stavis i 3 akumulatora na njega, i dalje bi bio isti problem...ne bi radio nikakav jaci komp na tom UPSu.
mijenjanjem akumulatora mogao dobiti SAMO to da se produzi vrijeme autonomije, tj da moze duze raditi kad nestane struje...

a ne znam jel ti to bas potrebno,
kada je i tih cca5 minuta dovoljno da UPS sam posalje signal preko porta u PC i pogasi sve aplikacije ili jos jednostavnije ode u hibernaciju.
A kada dodje struja, sve je tu nazad opet kako je i bilo,do zadnjeg slova u wordu ili slicno di si ulagao sate i sate truda recimo...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote