View Single Post
Staro 31.05.2007., 12:44   #221
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
E, tu sam kriv. Jedna ruka na volanu, ajedna na mjenjacu. Nije da ne zelim drzati volan sa obije ili izigravam budalu. Jednostavno u Mazdi nisu procitali knjigu Ergonomy for dummies. Ma nisu je ni prelistali. Volan nije podesiv po dubini i ostaju mi opcije biti naslonjen na volan ili ga hvatati. Od prve opcije me bole noge (gas ubija najvise, nije za povjerovati), a inace me kicma boli od drzanja volana. Ovo je ostalo kao najbolja opcija.

Inace imam prilicno duge ruke i duge noge. Nisam bas standardan i drzanje volana ne bi trebalo predstavljati problem. Eto, predstavlja. Glupani su to jako lose napravili u inace prilicno dobrom auto po pristojnoj cijeni. Ne znam kako su napravili Mazdu3. Ovo je lose.

U Skodi je to daleko bolje.A to je sigurno moj novi auto.

Tu se slazem. Navikao sam gledati ispred sebe. Onda mi kamioni jako smetaju.

Ovo prvo: Ne mislim da je to neki problem danas što voziš sa llijevom rukom(vi'š kako sam vidovit,Karci..oavaaj,Rače moj)
Dakle,mislim da one upute o "čvrstom primanju volana sa obije ruke tijekom vožnje" datiraju iz pre-servo ere,tj. danas je teško i na Zetoru naći toliko krute volane...Ruka na volanu(obavezno lijeva!)+ruka na mjenjaču(proizvoljno) ,pruža vozaču daleko veću mogućnost brže reakcije,e TO je ono što ti zapravo diže sigurnost(odnosu na obje ruke na volanu,naravno).Naravno,drugu ruku pridružuješ na volanu u slučaju iole većih zavoja,no inače...
Rak,siguran sam da ti auto nije najveći problem sa tim "dimenzijama",no ja sam si malo olakšao situaciju jer imam šiber,pa...još samo da skucam lovu za one pilotske naočale,da mi mušice više ne ulaze u oči...Ma,potpuno se kužimo

Ono drugo:Vrlo je opasno voziti iza kamiona.Na otvorenoj cesti kamion još i može potegnuti(dobar dio njih),tako da ti se rizik još i povećava.Hoćeš-nećeš,moraš malo "izviriti" u suprotnu traku da vidiš jel' možeš pretjecati,a to zna biti pravo veselje sa takvom grdosijom ispred na ovim našim 12-erotračnim cestama.

Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Ako imaš problema sa kičmom bježi od Škode.
Nakon 8 sati provedenih u Octaviji ili Fabiji, s time da sam efektivno za volanom 4 sata, sav se pokočim i boli me sve od potiljka do trtice.
Toliko su tvrde da imam osječaj da sam se vozio u zaprežnim kolima.
Đabe im onda volan po visini i dubini i sjedalo gora dole.

Nakon Škode i dr. Njemačkih vozila vidim koliko je moja Laguna udoban auto.

Kum mi ima Safranea i za to mogu reči da je još udobniji auto.
Stolci su veličine omanje fotelje, a sa 80 km/h kad prođeš preko ležečeg policajca čuješ samo tup-tup.
Da nema tog zvuka nebi niti znao da si nešto pregazio. Za razliku od Škode ili VW-a glava ti se zabije pri toj brzini u krov.
Potpisujem
@Rak:Pa,kako ti je i palo na pamet da tražiš udobnost u "švabi"?
Primi se nekoga francuza,ja vozim Peugeot,i super sam zadovoljan komforom za tu klasu automobila,no motori im baš i nisu najjača strana.Zato Reanult ima to obadvoje.Nisu skupi,održavanje isto tako,ekonomičnost odlična...
Ako ono gore nije tvoj jedini razlog zašto baš Škoda,onda ignoriraj ovo.A si dvojio/trojio/četrdesetsedmorio...onda si dobio iskren savjet

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 31.05.2007. u 12:57.