View Single Post
Staro 31.05.2007., 12:16   #219
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
Mislim da je najbolji položaj da su ti ruke pod malim kutem, držiš volan sa strana (ne ono 11h-14h i te priče, to sam pročitao u časopisu) i tako možeš najbolje reagirati. Nikako jedna ruka na volanu, druga na mjenjaču i malo naget na desno (i po mogućnosti ćelava glava i oči ispod volana). Ima također puno vozača, pogotovo vozačica koji su toliko približeni volanu da imam osjećaj da malo jače skrenu da bi im se ruke polomile.
E, tu sam kriv. Jedna ruka na volanu, ajedna na mjenjacu. Nije da ne zelim drzati volan sa obije ili izigravam budalu. Jednostavno u Mazdi nisu procitali knjigu Ergonomy for dummies. Ma nisu je ni prelistali. Volan nije podesiv po dubini i ostaju mi opcije biti naslonjen na volan ili ga hvatati. Od prve opcije me bole noge (gas ubija najvise, nije za povjerovati), a inace me kicma boli od drzanja volana. Ovo je ostalo kao najbolja opcija.

Inace imam prilicno duge ruke i duge noge. Nisam bas standardan i drzanje volana ne bi trebalo predstavljati problem. Eto, predstavlja. Glupani su to jako lose napravili u inace prilicno dobrom auto po pristojnoj cijeni. Ne znam kako su napravili Mazdu3. Ovo je lose.

U Skodi je to daleko bolje.A to je sigurno moj novi auto.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ja sam alergican na kolone. Prestizem cim vidim da mogu. Mislim, obicno su kolone spore, vucaju se 60-70km/h... a takav ritam me ubije, onda cim vidim da mogu prestic po gasu prestizem ... i mrzim kad je kamion ispred mene (slaba preglednost ispred), njega gledam sto prije prestic.
Tu se slazem. Navikao sam gledati ispred sebe. Onda mi kamioni jako smetaju.
RAK je offline