Citiraj:
Autor frANZi
Mislim da je najbolji položaj da su ti ruke pod malim kutem, držiš volan sa strana (ne ono 11h-14h i te priče, to sam pročitao u časopisu) i tako možeš najbolje reagirati. Nikako jedna ruka na volanu, druga na mjenjaču i malo naget na desno (i po mogućnosti ćelava glava i oči ispod volana). Ima također puno vozača, pogotovo vozačica koji su toliko približeni volanu da imam osjećaj da malo jače skrenu da bi im se ruke polomile.
|
E, tu sam kriv. Jedna ruka na volanu, ajedna na mjenjacu. Nije da ne zelim drzati volan sa obije ili izigravam budalu. Jednostavno u Mazdi nisu procitali knjigu Ergonomy for dummies. Ma nisu je ni prelistali. Volan nije podesiv po dubini i ostaju mi opcije biti naslonjen na volan ili ga hvatati. Od prve opcije me bole noge (gas ubija najvise, nije za povjerovati), a inace me kicma boli od drzanja volana. Ovo je ostalo kao najbolja opcija.
Inace imam prilicno duge ruke i duge noge. Nisam bas standardan i drzanje volana ne bi trebalo predstavljati problem. Eto, predstavlja. Glupani su to jako lose napravili u inace prilicno dobrom auto po pristojnoj cijeni. Ne znam kako su napravili Mazdu3. Ovo je lose.
U Skodi je to daleko bolje.A to je sigurno moj novi auto.
Citiraj:
Autor MadBoY
Ja sam alergican na kolone. Prestizem cim vidim da mogu. Mislim, obicno su kolone spore, vucaju se 60-70km/h... a takav ritam me ubije, onda cim vidim da mogu prestic po gasu prestizem  ... i mrzim kad je kamion ispred mene (slaba preglednost ispred), njega gledam sto prije prestic.
|
Tu se slazem. Navikao sam gledati ispred sebe. Onda mi kamioni jako smetaju.