View Single Post
Staro 31.05.2007., 12:09   #3
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

Datum registracije: May 2003
evo malo sam jos uspio pronjuskat neke stvari ali naravno i ovo je donekle nedorečeno !!!

uglavnom kazu ljudovi po forumima da kad se vec stavlja akumulator na ups veći od predviđenog svakako treba ugraditi ventilator da hladi izlazne tranzistore na elektronici jer se jako griju, i predviđeni su da rade pod punim opterećenjem oko max 30 minuta ovisno o ups uredjaju.

sto se tiće punjenja akumulatora to je malo nejasno.
neki kazu da su stavili punjač akumulatora jer je ovo od upsa slabo (tj. ups barem ovaj sto ja imam puni akumulator s strujom od 0,5 A sto je za bateriju koja je unutra bila originalno taman. )
neki kazu da ups moze bez brige punit akumulator od 65Ah naravno da mu dulje treba ali da nemaju s tim nikakvih problema jer ne nestaje struje bas svaki dan.

e sad sta je tu bolje rijesenje ne znam ni sam.

jos jedna stvar koja je različita kod automobilskih akumulatora i ups originalnih baterija je sljedeca.

auto akumulator je obićni olovni akumulator s kiselinom i kod punjenja je potrebno odvrnuti one čepove
dok kod SLA akumulatora (oni od upsa) kod punjenja nema sta odvrtati jer su radjeni tako da su hermetički zatvoreni i kompaktni a umjesto kiseline unutra je nekaki gel (vjerojatno na bazi neke kiseline).

pa i nebi bash bilo pametno imat u sobi ups s auto akumulatorom koji kad se puni ima odvrnute čepove i iz njega izlaze i nekake pare kod punjenja. To mi bas i nije nekak zdravo.

aj pliz ak netko jos sta zna točnije o ovome nek se javi.
mozda sam nesto krivo napisao.

Rule
RuLe je offline   Reply With Quote