View Single Post
Staro 31.05.2007., 10:12   #19
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Foxman Pregled postova
Samo ne znam od kud si ti iscupao informaciju da su ti oni dužni dati nešto u cijenovnom rangu robe koja je imala tu cijenu prije 2.5g?? To mi nije logicno nimalno i ne vjerujem da je tako... ako si imao disk od 80GB gdje je problem da ti ga zamjene sa drugim diskom od 80GB?? Zato što si ga ti platio prije 2.5g vjerojatno oko 700kn sad bi trbeao dobiti neki od 320GB??
nije logično ali zakon je na strani kupca. prodavači trebaju robu zamijeniti istom ili drugom iste vrijednosti, ako se reklamacija nije riješila popravkom u zakonskom roku od 45 dana. cijena je plaćena pred 2,5 godina npr.700 kn, sada na zamjeni treba dobiti 700 kn protuvrijednosti ili novce ako se dogovor ne može postići.

znači zakonski te svaka firma ima pravo zavlačiti 45 dana. u tom slučaju se garantni rok produžuje.

Citiraj:
Sto se tice garancije, zamjenski artikal nikad ne dobiva novu svoju garanciju nego se uvjek veže na garanciju orginalnog artikla. Jer po tvom oni bi ti za disk star 2.5g trebali dat novi (cca 320GB) sa novnom garancijom od 3g (ili koliko) i onda bi im ti ponovno mogao doći za 2.5g da ti se taj disk pokvario pa bi ti onda trebali dati neki disk od 3TB i novu garanciju....Pa da je tako ja bi jos imao disk na račun onog od 125MB iz 286-tice...
tako je. garancija vrijedi do isteka garancije prvokupljenog artikla. osim ako se nadoplaćuje za drugi-skuplji. onda se dobija i račun i garancija za novi artikal. tu se vidi koliko je koja firma poštena i fer prema kupcu. tu ne zaboravimo da proizvođač garantira proizvod, a ne trgovina.

Citiraj:
Također po pitanju računa za zamjenski disk, normalno je da ga nisi dobio, ti imaš račun za orginal disk i rješenje po kojem je taj disk sa svojim serijskim brojem zamjenjen sa drugim diskom sa svojim serijskim brojem....
...
točno.

jedini minus i gorak ukus u ustima ostavlja podatak da su htjeli izbjeći rješavanje garancije tako da smanje garantni rok na 12 mjeseci ako na računu-garanciji piše 36.
mymoon je offline