View Single Post
Staro 31.05.2007., 09:34   #14
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Foxman Pregled postova
Samo ne znam od kud si ti iscupao informaciju da su ti oni dužni dati nešto u cijenovnom rangu robe koja je imala tu cijenu prije 2.5g?
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Nisu ti dužni dati novi disk po toj cijeni, već proizvod koji je karakteristikama isti ili sličan mijenjanom artiklu.
Garancija se ne produžuje, već se garancija od prvog proizvoda nadodaje na novi.
To su činjenice.
to nisu cinjenice, to su zablude.
zakon o potrosacima, koji mozete naci na narodnim novinama nalaze da ukoliko se unutar 45 dana uredaj/komponenta ustvrdi kao neispravna moras dobiti istu stvar. ako je nema, imas pravo dobiti svaku kunu svog novca nazad, isto kao sto po zelji imas pravo uzeti bilo sto drugo u ducanu u vrijednosti vracene robe.

nadalje, jamstvo na novu robu nema nikakve veze s reklamacijom. to sto je njemu unutar jamstvenog roka jedna riknula, i treba dobiti novu, to nema nikakve veze. proizvodac daje jamstvo na svaki artikal a ne na jedan tog tipa. tom logikom i takvim zakonom koji to omogucuje, bi jedan disk prodan tebi, imao zajednicko jamstvo sa istim takvim prodanim meni na taj dan. ono sto neki ljudi ne shvacaju je da reklamacija nije zamjena komponenata. u knjigovodstvu firme prilikom reklamacije sa racuna se skida placena vrijednost. reklamacijska primka vrijedi kao svojevrsni bon na tu svotu novaca. e sad dalje zakon kaze da ako prodavac ima, da moras taj bon iskoristiti za istu stvar. no ako nema, imas apsolutnu mogucnost iskoristiti svoj novac na koji god nacin zelis. zasto? zato jer si platio neispravan uredaj. platio si ga da radi 3 godine, ne 2 godine i 4 mjeseca. dok on ne radi 3 godine, ti nisi dobio sto si platio. kao da ti nisu isporucili jednu glavu unutar diska. platio si ih 4, moras ih dobiti 4.

ja znam da to njima radi probleme u racunovodstvu, obracunata godina, placeni porez ovo-ono. no barem vi kao informaticari bi trebali podrzavati kvalitetno odradivanje svog posla. u pravilima racunovdstva postoje jasna pravila kako se sto radi, to sto je danas puno nesposobnih ljudi, to je njihov problem. kupac koji je prije 30mj. iskesirao 1000kn za HDD nije duzan to placati. sjedite i placite koliko hocete, kukajte da su vam male marze, ljudi nesposobni a tecaj prevelik. ali zakon kaze jedno, vi radite drugo. tako nejde, i nesmije ici.
mat je offline