Vidim da skoro nitko ne uzima u obzir da se na cestama kreće veliki broj vozača-početnika,starijih ljudi sa posljedično spori(ji)m refleksima,ljudi koji su neispavani,umorni,depresivni...a nerijetko i voze automobile sumnjivih tehničkih karakteristika/ispravnosti.I neadekvatnih guma.Probaj "dovoljno brzo" startati sa "ćelavim" gumama.Pa,sto puta je bolje da me takav naživcira zbog tog "sporog" kretanja na semaforu,nego da mi izvodi vratolomije pred nosom.Ili iza mene.A sada mi recite:jel' bi baš tako jako voljeli imati svoga "idealno brzoga vozača od ispred", jednakim žarom i na svome repu?Ha? Mislim, "dovoljno" brzo kreće za vama,pa baš kao i vi,ono,treba malo i prikočiti u odnosu na omražene "sporaće".A jel' znate da je isto tako jako opasno imati auto baš u brzini sa stisnutim kvačilom?Jedna mala dekoncentracija,noga sklizne sa kvačila(zakašljete se,zagrcnete,ulovi vas grč,i 100drugih stvari...).Ili jednostavno smetnete sa uma da ste u brzini...(priča na mob.,snajpanje okolo...).Jedna riječ:katapult.Ali onaj bez kontrole...
Opet ponavjam:dovoljno vješt vozač može zanemarivo sporije startati "iz lera",u odnosu na "pobornika kvačila+1.brzina".A sigurnije je znatno.