Ne znam kako drugi ovdje, ali ja stvarno jesam osjetljiv na visoke i niske zvukove tocnije frekvencije. Nije strasno i pogotovo je nebitno kad se igram, ali kada pisem na kompu, radim proracune ili bilo sta drugo sto zahtjeva tisinu i koncentraciju, onda zelim tiho racunalo. Pri takvim operacijama ni hard disk, ni opticki pogon nisu glasni. Kupovina dva racunala, jednog za igranje, jednog za "tisinu" bi bila idealna, ali je uglavnom nepotrebna jer se, uz neke kompromise (manje FPS-a za igre, nesto buke kod rada) moze postici dovoljno FPS-a u igrama i minimalna razina "glava boli" frekvencija i za takvo racunalo uvijek dobro dodje sto vise pasivnog hladjenja u racunalu.
E sad, ne kazem da bi sve kartice trebale imat pasivno hladjenje, niti da bi sve trebale imati aktivno jer ovako svatko ima pravo izbora, tako da mi ni nije najjasnije cemu ova rasprava. Kome se ne svidja pasivno hladjenje, pricekat ce koji dan/tjedan da either Sapphire ili neki drugi proizvodjac izbaci istu karticu sa aktivnim hladjenjem.