Tema: Cooleri
View Single Post
Staro 29.05.2007., 23:10   #28
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor mirkoB Pregled postova
Uh, ovo sam bio postao na onaj nesretni ponedjeljak, prije nego je baza pala. Bit će da je serveru ponestalo karlovačke...

Ovako, zamjenio sam Intelov stock cooler s Thermaltake-om BigType 120.
Proc je Pentium D 805, ostatak konfe je u sigu, ali nije bitan jer je ostao isti...
I sad su mi temparature više za nekih 3-4 stupnja. Je li to normalno?
BigType sam okrenuo kao na uputama, tako da preko finova puše po MOSFET-ima i s druge strane po pasivcu na northbridge-u. Dio ispuha usisa vent s napajanja koje se zbog toga nešto više grije. Stražnji vent ne kućištu je pomalo blokiran.
Ako okrenem cooler za 90 stupnjeva, ventilacija će biti bolja, ali gubim propuh po ploči.
Što mislite?
Moguće da nije dobro sjeo ili da pasta nije u redu (pipni da li se griju finovi), pa pogledaj jos jednom. Ako je to u redu onda ga ostavi koji dan da radi tako jer treba mu vremena da se "razradi" (da gas u toplinskim cijevima jednom prodje kroz sve kapilare,....). Ako i nakon par dana situaciju bude ista onda ga skini i ispoliraj bazu.
Moj ST je prvih dana imao iste temperature kao i BOX, ali je treci dan poceo da hladi kako treba.