View Single Post
Staro 29.05.2007., 12:35   #159
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
E momci, prva brzina na semaforu može ponekad spasiti. Iako sam tek 2 godine vozač, takvo što mi je jednom spasilo auto od totalke, a vjerojatno i život.

Svatko tko se vozio po Selskoj zna da ona malo vijuga kod Baštijanove. E jednu večer sam bio ja na semaforu stajao i čekao semafor za lijevo u auto sa curom da ju doma otpelam. Kako je bila noć, pijanac u BMW-u je išao iz kontra smjera ravno po Selskoj i eto, nije znao,a čini mi se da i nije mario sa vjerojatno preko 100kmh da cesta malo vijuga. Da nisam bio u prvoj i da nisam naglo skrenuo u desni trak, idijot bi se zabio u mene (u moju stranu auta).
Brza reakcija i to kaj je bilo u prvoj brzini me spasilo. A budala se zabio nakon 100m u stup.

A rijetko kada sam ostavljao u prvoj tako na semaforu...

Od tada, ako sam prvi negdje di stojim ili je noć, uvijek u prvoj na semaforu ili nekom stajanju. Noga mi neće otpast...

Tako da, to baš i nije bezveze
O.K.,ti stvarno proživlljavaš "vožnju u Ulici Brijestova".Mislim,nit' sam kada čuo za nešto slično,a kamoli vidio...strava!
No,nama sa "prosječnom" dozom peha,ipak ostje ono prvo pravilo I lamela u komadu
Btw,ako si koncentriran max. na vožnju,možeš se izvježbati tako brz start,ad stvarno gotovo i da nema gubitka vremena.Evo,ne sjećam se uzbrdice na kojoj sam zadnjio put morao krenuti "pod ručnom".Sa kočnice brzo u prvu,auto se praktički ni ne stigne pomaknuti nazad,a to je onda brzo,barem ja mislim tako.Tko ne vjeruje,neka proba kada bude sam na takvome dijelu neke ceste/brda.Nije lako.Ali,može se.Osim u najekstremnijim situacijama,naravno,tu onda ni automatik "ne drži" bez kočnice.

Citiram MadBoY-a:"Hm, nisam nikad vozio slepera po zavojima, samo manji kamion po gradu i to jako sporo. Da mi je nac nekog da mi dopusti da vozim malo slepera, sleperi rullz, sto duzi i tezi to bolje ".

Eheheeee!!!My man. Meni jedna od životnih želja proći bivši SSSR u nekom šleperu(kao vozač,na smjenu sa nekim,naravno),ali u nekoj od mrcina iz SAD-a,po mogućnosti.I sa tovarom "po osobnoj slobodnoj procjeni".Onako,da ne usfali ničega na putu.Ni-če-ga.Stvarno,neznam šta bih drugo radije volio napraviti...