Ja mrzim kad ljudi u vožnji ne obraćaju pažnju na okolinu i na promet koji se odvija oko njih. Neki ljudi, imam osjećaj, naprosto nemaju senzibiliteta za promet oko njih, pa postoji bezbroj nepotrebnih situacija kada ti takvi izvade živce (što opet nije opravdano, ali eto).
Primjerice, prekjučer se vozim s bratom u grad. Na križanju smo Avenije Većeslava Holjevca i Slavonske avenije (idemo prema Lisinskom). I sad, gužva je i ovi koji skreću lijevo (u Slavonsku) stvaraju čep jer je njima odmah tamo kad skrenu crveno. I tako, ispred nas ide neka ženska i skreće lijevo te ima izbor od dvije trake kada skrene lijevo. Ima lijevu u kojoj ima mjesta i ima desnu u koju kad skrene ostat će joj zadnji kraj na ovoj traci u kojoj smo mi. Naravno, pogađate koju je izabrala. I tako čovjeku izbije živce zbog jedne sitnice - jednostavno ne gleda što se događa oko nje.
Ovo sam naveo samo kao primjer, ali ima ih bezbroj. Od situacija kada se netko neće pomaknuti pola metra naprijed da bi mogao proći do situacija kad ti netko razgengi prije semafora, a kad se upali žuto stisne po gasu.
Poznajem, također, vozače koji iz 5. brzine (80-100km/h) staju samo sa kvačilom i kočnicom, bez vraćanja brzina. Mislim da je to u najmanju ruku smiješno.