View Single Post
Staro 28.05.2007., 22:10   #30
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Raging Demon Pregled postova
hm a neznam, ja idem po onome niza temperatura - manji otpor, a time i manje grijanja i vece brzine, ili ako se dovoljno ohladi supravodic koji nema otpora i beskonacne brzine!

a koji su to elementi koji nevole niske temperature??
Krivo ideš.

Da malo pogledaš kako ljudi benchaju sa tekućim dušikom, suhim ledom ili kaskadnim hlađenjima, vidio bi i sam da imaju ventilatore oko matične. Ne da bi hladili to na matičnoj, već da bi pomogućnosti zagrijali te komponente koje ne smiju raditi na nižim temperaturama (o tome na kraju) te da bi što manje kondenzacije imali.

A koji to elementi ne vole niske temperature? Ne hvataj me za riječ, nisam elektrotehničar, no mislim da su kondenzatori prvi koji ne vole temperature debelo ispod ništice (a ako već govorimo o tekućem dušiku, tu su temp. ispod -150°C).Ako se dobro sjećam, njima do neke granice pomaže hladnoća, no onda kada se pređe ta granica počne odmagati i često se matična neće "probuditi".

Uostalom, cold bug kod procesora (~-130°C za C2D-o, ~-20°C za AM2 K8), kod grafičkih...Nije sve tako jednostavno kao što izgleda.

I na kraju krajeva, zar ne bi tekući dušik ispario ?
Vuco je offline   Reply With Quote