Ma nisi ti niš kriv.
Ovdje ispada da je Clowertown brži. A očito i je. Samo kaj je problem što se nezna ništa o toj konfi osim da je bila kao Barcelona na 1.8Ghz. Dosta toga sam se načitao oko tih reza, što na XS-u što drugdje.
AMD je ovime htio pokazati (kao, tako oni vele) o skalabilnosti njihovih novih procesora naprema starim (koliko je su 4 jezgre brže od 2 npr. ono 1.86x), a fora je u tome da je TDP ostao isti. Druga stvar je da je kao Intelov sustav imao 16GB RAM-a, a AMD se izvlači da je imao samo 6GB. Po onome što sam vidio vani, POVray uzima 40MB, tako da nit ne kužim zašto se vade na količinu RAM-a ?
A sad zadnje što sam pročitao je (iako navode Inq kao izvor) je da je to sve bilo na HT 1.0
HT 1.0 je vjerojatno (vidiš i sam, sve je to nagađanje

) sporiji od HT 3.0 koji se očekuje kod servera. Važna je propusnost HT-a, a tu HT 3.0 ima veliku prednost.
Zato se i veli da HT ne utječe na rad jednoprocesorskih sustava (nije važno koliki ti je HT kad OC-aš npr. Brisbanea jer bio on na 700Mhz ili 1500Mhz, performanse su iste). No valjda kod višeprocesorskih sustava (a ako ćemo uzeti da je ovaj sustav imao 4 Quad-core Barcelone, očito je da je propusnost HT-a važna stvar; koliko, nemam pojma).
I na kraju krajeva, opet postoji negdje teza da je tih 16 jezgri od Barcelone sporije od 16 jezgri Opterona u tom POVRay-u. Očito je da sa svih strana bacaju krafne ljudima u oči. A i kaj ste mislili, da će Intel pohvaliti AMD-ovu brzinu ?