Imam par primjedbi i par savjeta. Nisu to sve moje misli nego onih koji se razmeju u ergonomiju.
- mjesto za sitnice makni jer češ zapinjati koljenom ako je radna površina na pravoj visini. Ak ne zapinješ onda će ti tipkovnica i miš biti previsoko.
- za komp je bolje da je s desne strane zbog kablova. Osobito ako si dešnjak. Zamisli kabel od miša. Jedino MicroSoft miševi su predugački pa možeš to raditi.
- monitor stavi na 10 cm iznad površine stola. Tako će biti pravilnije pozicioniran u odnosu na tvoje oči. Pravilo je da su to oči u ravnini s prvom trećinom visine ekrana odozgo gledano.
- mjesto za printer je s desne strane ali ne u sredini stola (TAMO STOJE NOGE) nego u razini s monitorom ili na zidu.
Mjesto za scaner je s desne strane iznad ladica i po mogučnosti na izvlačenje.
- stolica MORA imati naslon za ruke ali taj ne smije zapinjati za stol.
- ispod stola treba biti odmorište za noge. Slično kao u autu pored kuplunga. Postoje pravi stolići (čitaj SKUPO) ili kutija kao u mom slučaju.
- ladice su s lijeve strane.
- iznad ladica su stvari za sitnice. Ja tamo stavljam kablove, utičnice, viškove opreme. To nije ladica nego je otvoreno.
- Monitor mora biti ispred tebe. Tako i stol treba biti dovoljno dubok da ti nije predm nosom. Alteranti je LCD. Gluposti o postavljanju ekrana sa strane su korisne samo za fizijatre i kiropraktičare. Tamo ostavljaš ušteđenu lovu koju nisi potrošio na opremu.
- ladice za tipkovnicu i miš (one nekompletne neću komentirati) ne postoje.
- stol je tako okrenut da uvijek preko ili sa stane monitora gledaš na njih. Nikako ne smiju biti iza tebe.
- monitor je okrenut tako da prozor nije ispred ili iza njega.
Eto, više se ne mogu sada sjetiti.
P.S. Ako sve to možeš izvesti, svaka čast. Borio sam se godinama da tako nešto izvedem ali ženskom je umu teško objasniti neke stvari.