View Single Post
Staro 27.05.2007., 16:40   #2
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Hlađenje i grunf modding

Bilo je očito da će ovakve stock zujalice što proizvođači matičnih stavljaju da hlade chipsete bez puno muke nadglasati našu Sound Blastericu ..
A jedna od najboljih stvari kad otvarate ovak neki stari komp je kad nađete ventilatore koji se vrte na 7000rpm i tresu cijelu kuću, a pod coolerom ni traga termalne paste..

Sa grafe sam očistio staru pastu, slična zujalica je i tamo bila..

... ...

Ni u ludilu nisam mislio kupovati Silancere za grafu ili Zalmane za chipset koji su bili aktualni prije 4-5 godina, pa sam to ovako riješio ..

Da, to je u stvari AMD-ov stock cooler kakav je došao sa mojim Athlončekom 64, prepiljen na pola, stavljena je naravno i svježa pasta a u nedostaku nečega što će cooler učvrstiti, poslužile su ako ne i odlično metalne vezice kojima se zamotavaju kablovi.. njih nikad dosta, čuvajte ih sa strane kad dođe neki novi hardver, prilično su korisne. Moram li reći da je chipset hladan 'ko led? Uz potrošenih 0kn jako dobro i ne tako bučno hladi grafu i chipset.

Chipsetu nije potreban ventilator, a ni grafi, al 'za svaki slučaj' pošto je sad ljeto nebi bilo loše staviti barem jedan na 5v..
Sve ovo pogoni lengendarni Codegen 300w

Njega je isto trebalo očistiti, a stari vent koji je u njemu služio kroz sve te godine više nije bio za ništa, ležajevi by-bye..
Isprva sam mislio da će plavi Sharkoon 80mm biti ok zamjena, međutim..

Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 27.05.2007. u 17:00.
SniperWolf je offline   Reply With Quote