Uvod
Dakle, sve je počelo tako da je stari htio gledati divx filmove na dvd plejeru, medjutim taj dvd je citao sve osim divxa

Inspiran Crnovim HTPC-om zamislio sam to kao nekakav 'produžetak' ovog pc-a kojem ce glavni adut biti jednostavnost korištenja, i funkcionalnost. Cijela ideja se i temeljila na nadogradnji (npr puštam muziku u trenutno 'in' formatu npr Mp3 za par god dodje nekakav Mp548 i onda obicni Quadro shrotex dvd player to nemre citati, dakle potrebno je kupiti potpuno novi uredjaj, dok ovdje samo instaliram codec. Nisam mogao ici na 2gb rama itd, jer onda zamisao da se za nekakvih 400-500kn kolko košta standardni dvdshrotex player pada u vodu, ako će dualcore vrtiti isto što i ovaj Tbred 1.2ghz.
Dakle nabavio sam povoljno polovno;
Tbird 1.2ghz
ASUS matična s.A, AGP4, 3 slota za SDRAM.. piše u manualu točno ime al nije bitno
3x128mb SDRAM 133Mhz
GeForce 4 mx440 + Tvout
Hitachi 20gb IDE
Codegen 300w
Dakle, ovo ostalo sam uzeo od hrpe krame preko čega preskačem dok ulazim u sobu svaki dan, nađe se tu svega

Ostalo: TT Soprano @ grunf modded, CL Sound Blaster Live! 5.1 zvucna (maticna nema integrušu) itd.
Iztrošenog Soprana sam ponovo ofarbao, a HDD kavez sam još prije izvadio van. DVD uređaj sam uzeo iz poluispravnog DVD rekordera koji je stari kupio prije par godina, dotični nije baš najbolje snimao (sliku sa antene je pretvarao u nakupinu crno-bijelo zamuljanih obrisa, neke DVDe nije htio čitati, a i bio je iznimno spor.. doduše sam DVDrw u njemu je ispravan. Ovako to izgleda unutar dvdRW-a, isto je sučelje kao i kod PC matične ploče, samo što ovaj IDE kabel koji je bio u dvdplayeru nije imao štekere za 2 uređaja..i molex je tu, samo što ne izlazi iz kutije za kekse hlađene 120mm ventom kao svaki PSU nego je samo mala tiskana pločica sa molex kablom za dvd..

...

Spojen na PC..
Windowsi ga prepoznaju kao i svaki drugi opticki uredjaj, jedina razlika je u tome što ovaj nema masku jer da ima stavljali bi ga u PC-e a ne u linijske dvdsnimače.

...

Device Menager otkriva da se radi o NEC-u.
Dok je NEC bio spojen na pc, moj BenQ je glumio dvd plejer..