Ovaj sklop bi mogao biti zgodan svima onima koji imaju komp na krovu, imaju server i sl. Dakle, napravio sam slop koji prilikom nestanka rada napajanja kompa pocinje zvati unaprijed isprogramirani broj i time javlja korisniku da je racunalo izvan funkcije, tj. ugašeno. Sam sklop je jako jednostavan, sve što vam treba je stari mobitel, 5 ili 12 V relay i neka sim kartica( tomato= 25 kn). U mobitel isprogramirate brzo biranje na jednu od tipki, recimo tipku 5. Zatim rastavite mobitel i na tu tipku zalemite kontakt od relaya. Sastavite mobitel , stavite karticu i upalite.Zavojnicu relaya spojite na molex 5 ili 12 V, ovisno koji ste relay upotri***ili. Kada nestane struje, na molexu ce nestati napona, samim time ce relay zatvoriti kontakte i poceti zvati isprogrmairani broj. U mobitelu koji pozivate isprogramirate taj broj pod recimo komp ili sl.( ja sam stavio PC power down). Da bi mob radio 24/7 potreban mu je konstantan izvor napajanja, pa sam ja uzeo starog siemensa koji se puni na 5 V i spojio ga na molex.Kad primite poziv sa tog broja znati cete da nešto nije u redu i otici cete pogledati komp. Sada upravo radim dodatak pomocu kojeg cu moci i upaliti komp, za to mi je potrebno i malo elektronike pa dok ja to smislim,..valjda će biti gotovo preko vikenda. Znam da je ovo dosta primitivan nacin ali meni je fora. Ako nekog zanima napraviti cu mu shemu spoja i poslati mu je. Ako imate pitanja.. pitajte