View Single Post
Staro 23.05.2007., 16:28   #17
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Problem vjerojatno nije u detaljnosti jer fali jos cijela hrpa detalja, nego u velicini, ovo je "real size" model cca 340x240m.
Jucer sam ga krenuo prebacivat u Proe i sada to puno lakse dise.

Glavni je zaheb, sta ja nisam radio cijeli model nego sam ga preuzeo od nekoga tko je odustao 5 do 12.
A on je to radio na malo cudan nacin.
Napravio je 3D model u autocadu i onda ga prebacivao u Rhino.
Kad je odustao od projekta ja sam imao 24h da kompletiram model i da ga posaljem na jedan natjecaj. Kasnije su nam produzili rok jos 48h ali nedovoljno vremena da ga stignem prebacit u Proe.
DVD na kojem mi je dao dijelove je bio neki srot Traxdata i pola toga nisam uopce mogao skinut dole, pa sam onda morao spajat dijelove iz Autocad i iz rhino. Pa sad opet imam problema jer su neki dijelovi mash neki polysurface, a rhino nemoze prebacit mash u Proe, pa sad opet vadim neke stvari iz Autocad. Hrpa komplikacija jer se odmah u startu nije radilo u nekom "pravom" 3D programu (Proe, Catia, Solid).
Sada idemo detaljizirat model i posto nemogu radit dalje u Rhino, detaljizirat cu u Proe.

jeli netko mozda na Visti radio da usporedi koliko Vista bolje hendla Ram?

Jer principjelno ako idem na neki C2D onda bi isao i na 64bit XP ili na Vistu. i naravno jos 2gb ram-a bi onda uzeo. Znaci tko god ima malo vise iskustva u 3D projektiranju/modeliranju, na raznim kompovima, neka kaze slobodno svoje dojmove.

@Lewis
Ti se bavis modeliranjem kao hobby ili posao?
Malo sam bacio oko na tvoj site, dobri su ti modeli.

Ovo se malo prosirilo od samo rasprave o procevima, pa ako moderatori zele da prebace na neki drugi podforum.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote