View Single Post
Staro 23.05.2007., 13:01   #14
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bok !

Evo ja se dugi niz godina bakcem sa 3Dgrafikom i mogu ti reci da je trenutno C2D najjaci po tom pitanju (uz Xeona s istom jezgrom naravno) tj. ako ti treba za 3DsMAX rendering to je to. Sto se tice Xeona ako ides na 5xxx seriju tu nastaje veci problem a to je ECC Ram koji je skup i jos maticna koja je dosta skupa tako da ako nemas unlimited budjet (ko ima ?) ipak idi na neki E6600 ili Q6600 pa malo clockaj. Sto se tice tvog modela (koliko to polygona ima - ne izgleda mi tako jako detaljno tj. tesko s polygonima) tu ti nece pomoci C2D ako nemas dovoljno RAMa. Znaci tvoj prvenstveni problem je 2GB Rama (premda sam ja renderirao 5.5 miliona polygona sa 1GB Rama jos tamo negdje 2002 godine). Ako ti se srusi modle kad ga ucitas vjerojanto lupis u 2GB limit po procesu na 32bit windowsima i to je to. Probaj ga "iskomadati" na par dijelova pa tako zavrsiti modeliranje. ako se pak rusi kod modleiranja onda ili je do drivera od graficke ili ti je stroj nestabilan ? Sto se tice Grafike neki Nvidia Quadro bi jako dobor dosao .