Ne bih ja bas rekao da HD vani nije zazivio. Ako se ogranicimo samo na Evropu (Amerima je ionako HD kao "dobar dan" vec par godina), Englezi gledaju Sky+ HD besplatno (trial mode) vec skoro godinu dana, a Svabe Premiere HD za sitnu cifru.
AV Forums vrvi od rasprava o HD materijalu i opremi, a 1080p se vec podrazumijeva kao normalna stvar. TVa kol'ko hoces, HD playerima se cijena opasno priblizava DVD playerima, a ni filmovi nisu toliko skupi (150ak kn za HD film u 1080p? r u kidding me? DVDi su bili skuplji do pred malo, pred navalu novinskih srot DVD izdanja). Jedino je TV program jos uvijek SD, ali sto bi uopce gledao? Politicke kontakt emisije? Sprajca i Hloverku u HDu?
Citiraj:
upravo zbog ovoga je trenutno plazma isplativija, DANAS ima bolji prikaz od LCD TV-a, i to ne skupi modeli. za 10k kn se kupi jako dobra 42" plazma, a bogme je teško nać 42" LCD za te novce, a da je takvih kvaliteta...
|
Jesi siguran? Po onome sto vidim po ducanima, za 10k kn se moze dobiti tek osrednja ili low-end plazma, koja bi jos mogla proci pred 2-3 godine, dok je 852x480 bila norma i nitko se nije tuzio. OK, sada ih vec ima sa 768 linija, ali to je tako lose izvedena interpolacija da se pitam nije li to vise placebo-plazma efekt. Meni osobno su tek Pioneeri 427/437 prihvatljivi, ali to je vec 16k kn, a tu su u klasi onda vec Sony 40W2000 i Samsung 40M87 LCDi u full 1080p rezi, tako da opet lagana pusiona...
Sada je upravo suprotna situacija sto se kvalitete tice - plazma je dobro low-cost rjesenje za ljude koji na silu zele sto vecu dijagonalu, a ne kvalitetu i featurese.