Citiraj:
Autor Zaramoth
Oukej, da li se samo meni chini da su ti chlanci...kontradiktorni?? Jedan govori jedno, a drugi...neshto sasvim suprotno??
Pa zar ne postoji neshto shto bi bilo lako razumljivo i nama obichnim smrtnicima (dakle, non-pravnicima)??
Npr, neki chlanak u kojem bi jasno pisalo: U sluchaju da je doshlo do kvara unutar garantnog roka te se ustanovi da kupac nije kriv za njegov nastanak, kupac ima pravo na zamjenu pokvarenog artikla za isti (ispravni). U sluchaju da prodavach nema identichni artikal za zamjenu, niti je u moguchnosti naruchiti ga, prodavach je duzhan kupcu ponuditi odgovarajuchu zamjenu ili (u sluchaju da kupcu ne odgovara ponudjena zamjena) povrat onog iznosa kojega je kupac uplatio prilikom same transakcije.
Postoji li ishta takvo???
A bash bi bilo lijepo citirati takav chlanak i okachiti ga kao sticky pa da se ljudi napokon prestanu brinuti hoche li im i koliko uspjeshno biti obavljena reklamacija.
Eto, just an idea.
Ovo bi mozhda moglo i prochi - da ne zhivimo u HR.
|
Zato sto postoji brdo finesa i zakon tu i nije bas definiran ,evo bas sam sjedio sa 2 odvjetnika i pricao o tome. Sustinski se oni mogu pozivati na ono odredbu o tekucoj cijeni ,a ti tvrditi da to spada u rizik trgovca (jer i spada) ,i tako u krug. Kad se ne dogovori takvo se nesto rjesava zna se gdje ,al nitko normalan nece tuzbe pisati zbog cifri od 1000kn . Upravo jer se radi o takvim iznosima prodavaci su ti koji prvi popuste ,(da se radi o 10 000 '50 000 kn ne vjerujem da bi) i ako normalno komuniciras s njima i ne dogovorite se oko zadovoljavajuce zamjene, vjerojatno ce ti vratiti iznos sa racuna kada ga trazis nazad kao sto sam vec naveo gore . Ali nikome jos jednom naglasavam ne bih preporucio da bezobrazno trazi puno bolju karticu (il nesto slicno ovisi o cemu se radi) ,dakle il pristanes na postenu zamjenu il trazis pare nazad.
Tolko daleko moja sposobnost tumacenja i znanje seze. Idem bas pricati sa svim odvjetnicima koje znam ,postati na 3 pravna foruma pa kad sistematiziram znanje sa svih strana i iz teorije i prakse dam vam materijala za sticky ako ga hocete