View Single Post
Staro 22.05.2007., 02:04   #197
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ajde lagano odlepršaj dječko,mislim da nisi dovoljno kompetentan da (meni mi) objašnjavaš...
Citiraj:
Autor daxdax Pregled postova
1.8V meme nebi trebale imati problema sa POSTOM,a oće li sve raditi stabilno,to ovisi o ploči,a ne memi
- o čemu se ovdje priča,kakvi problemi 1.8V meme (dakle ddr2 meme),a na odgovarajućoj (ddr2 ploči!) pri POST-u...da neće možda zviždat...
Citiraj:
Fali ti očito napona na procu,digni to i na memoriji,siguran sam da će to stabilizirati komp.
- čovjek je već lijepo napisao da mu se to isto dešava i kad je vratio sad na def...
Citiraj:
Gle,odeš na proizvođaća ili distributera meme i vidiš specifikacije dali je na 1.8V,ak je onda će raditi sigurno,ja imam 2x4 (12v za proc) pinski na ds3p koji ti služi samo za one Extreme procesore,i to ti nema nikakve veze sa c2d.
Ima kapicu na 1x4,tako da su već otpisali te Extreme stare procesore
ali bi ti preporućio da svakako štekneš taj konektor.
Ako nema štekni samo taj 1x4 u desni utor i to je to.
-je! svaka ddr2 mema je na 1.8 volti,to nema šta gledat stranice proizvođača... E a sad što neće raditi Ballistix na 1200mhz bez 2.2 volta min. to je druga priča...
- onaj 12V za stabilizacija napona na fetovima proca nije 8 pinski samo zbog EE procesora (kojih više i nema);iako je možda tada i bio uveden ;ali kako se vidi iz priloženog i dalje se koristi. A ploče znaju skurit taj konektor jer provuče više struje nego što isti izdrži - tako da je preporučljivo staviti 8 piski jack u taj konektor na ploči;iako Gigabyte kaže da se može i 4 pinski stavit - zato i je poklopljeno ona 4 s kapicom,ali to ne umanjuje opasnost od izgaranja istog. - to je ujedno i odgovor Jack_The_Ripper-u

A vi cijenjeni gospodine DaxDax drugi puta nemojte tako oholo prema meni pa možda i vama objasnim nešto prema potrebi ili ćemo makar normalno komunicirati a ne na ovakvoj razini uz obostrano prepucavanje jel...
Da ti ćeš meni ako nisam upoznat - a upravo sam to i naveo da može biti problema sa kompatibilnošću (Micron i sl.),ima i više verzija D9 čipa,pa sam zato napisao žnj-žnj... A i to se očito u neku ruku rješava kako sam i prije napisao novijim biosima - jer primjetih 2-3 člana koji imaju P965-DS3 ploče i Ballistix sa micronovim čipovima... A 2.1 ili 2.x volta se ne preporuča zato jer su čipovi D9,to veze sa tim nema...
Za ST isto nisam rekao da je loša mema,to ti nisi dobro "razlučio"...

I konačno,ne treba mi ništa iz manuala citirat,niti mi treba/š objašnjavat (ako misliš da bolje znaš jer posjeduješ dotičnu ploču) - te napominjem da mi ništa nije nejasno i sve sam dobro shvatio i "razlučio",nego mi se neda čitat 5 tvojim postova skoro red za redom zato jer neznaš/nisi uspio adekvatno objasnit čovjeku. A drugi put malo kulturnije i nemoj fućkat - na moj normalan post,pa ti se možda i ispričam za ovakav sad nastup... Još kad ti vidim godine i uz to kakav ti je ulet,mislim ono...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote