View Single Post
Staro 21.05.2007., 22:07   #196
daxdax
Premium

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Alaj ste ga nalupali gluposti,naročito DAxDaX...ne mogu više slušat lupetanje pa ću se probat objasniti...

Svaka ddr2 memorija će raditi! na 1.8 volti - koliki i je nominalni napon za ddr2 po JEDEC specifikaciji. Ono što nekim memama piše 2.1 ili 2.2 volta ; to su samo preporučene voltaže ili voltaže povišene da bi mema mogla raditi an tom XY taktu sa XY latencijama... E sad druga je stvar dali su to žnj-žnj čipovi pa imaju problema sa kompatibilnošću na (po tome poznatim) Gigybyte pločama;a što doduše opet može riješiti jedan od novijih biosa - F6 naviše... S druge strane neznam zašto ne uzeti onda recimo Kingmax 800(da ima lufta i za OC) i biti miran,kad se već nalazi na listi podržanih RAM-a.

A sasvim treće je onaj konektor šta spominjete;ali i tu je moguće da izgori taj konektor,jer eto bilo je sa tim problema na 965P-DS4 koja također ima 8 pinski konektor,a ne samo 4-pinksi kao recimo 965P-DS3. A koliko vidim ova 965P-DS3P ima isto 8 pinski pa moguće da i ona može raditi isti problem...
ja ne znam što sam ja nalupo osim što sam naveo da će svaku memu boot-ati na 1.8v,sasvim sigurno postoji problem sa Micron D9 čipovima na memorijskim stikovima za koje se preporuća 2.1V. (ako nisi upoznat sa kolizijom tih mema sa ds3 onda svakako potraži na netu)
Ovaj 8-pinski je 2*4 12V,pa ako ti nekaj nije jasno (mogu ti doslovce iz manuala ako želiš navest)
a Super Talent memorije nisu ŽNJ-ŽNJ
I iz svega se da razlučiti da ti nisi baš najbolje shvatio i razumio

Zadnje izmijenjeno od: daxdax. 21.05.2007. u 22:41.
daxdax je offline   Reply With Quote