Citiraj:
Autor AMD
Evo kad se je čovjek dotaknuo opreme u autu stvarno nije na odmet imati protupožarni aparat.
Ja imam jednoga od mislim 1,5 kg u prahu i u Metrou sam uzeo za nekih tridesetak kuna po komadu protupožarni aparat od 0,75 kg. Takva sam uzeo dva.
Vrag nikad ne spava i neznaš kad će ti nedajbože zatrebat.
Obavezno si prekontrolirajte da li imate rezervnu gumu (napumpanu), dizalicu i dobar ključ da vam nebi pukao kad zagusti. Uz to imam i 2 spreja za pumpanje i krpanje. Jedan sprej je nekih 25 kn.
Prvu pomoč imam jednu neotpakiranu i jednu iz prijašnjeg auta. Nije na odmet gurnuti u kutiju još dodatno par hanzaplasta.
Alat:
Uvjek imajte osnovne ključeve, kombinirke i šerafcigere. Dobro dođe i smeđi selotejp ili izolirtraka, komad žice i špaga.
Popustit će vam neka šelna na crijevu ili malo napuknuti, a sa ovim ćete to složiti i dovučći ćete se do prvog mehaničara.
Naravno i set žaruljica sa osiguračima, ali za vaš auto. Da ne ispadne kad zatreba da ne paše. Informirajte se gdje vam stoje osigurači.
Za dulji put nije naodmet imati neki 5 litarski karnister sa vodom.
I imajte barem mokre maramice ili neko sredstvo za suho pranje ruku.
Skoro sam zaboravio da je obavezan reflektirajući prsluk. Žuti ili naranđasti.
|
I napomenuo bih da je vrlo korisno imati kablove za spajanje na drugi auto ako vam crkne baterija. A ne da guranjem riskirate preskakanje remena i totalnu havariju na motoru i/ili da cekate "cijeli dan" vucnu sluzbu zbog najobicnije glupe ispraznjene baterije.