Evo ovako, krenut ću od početka...
Video nadzor...imam jedan prostor za staviti pod nadzor, zanima me da li je bolje sloziti to preko compa ili da to bude klasika video rekorder, Tv i kamerica...da li je netko od vas već slagao nešto takvo i kako funkcionira, varijanta sa compom mislim da bi bila skuplja, ali možda zato za korištenje jednostavnija ili???? Od kamere do mjesta gdje bi se sve snimalo je nekih 10ak metara pa jel to možda bolje spojiti bežično ili klasika povući kabel?? Ne moram niti napominjati da je estetika svega bitna te da bi bilo dobro da se kamera ne vidi (ubaciti ju u gips ploče).
Zvučna...trebao bih ju isključivo za puštanje glazbe u jednom kafiću. Mislio sam na nešto eksterno je su navodno šumovi manji, a i sa najmanje dva do tri izlaza. Cijenom da je do 2000kn. Vidio sam da su dosta popularne m-audio, emu, terratec itd. Koja bi ustvari bila najbolja za moju upotrebu, jer gdje god sam čitao o njima, sve je bila tema mixanje ili tak nešto!!!???
Kablovi....u isti taj kafić bih trebao da povućem i kablove za muziku, ima li tko kakvu preporuku koji su najbolji jer i o njima dosta ovisi zvuk. Trebat će mi doooosta metara toga čuda tako da su eliminirani oni šta 1m košta 1000kn :-)
Evo neka mi nitko ne zamjeri šta sam sve zbubao u jedan post, u velikoj sam nedoumici, a i ne bih htio da ako mi netko ide to postavljati da ne znam o čemu je riječ i koje je kvalitete...
Svaka pa i najmanja pomoć dobro došla, hvala....