21.05.2007., 11:48
|
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor speedy-3
sto sam mislio reci nije nam svima olovna noga na gasu kad sjednemo u auto,,, a ni predeni kilometri nista neznace,,,, znam dosta "starih ISKUSNIH" vozaca sa mnogo mnogo kilometara koji jos neznaju u rikverc kako treba voziti, boje se obic drugi auto, pa ono da bi bili jos malo sigurniji na cesti svakako voze ISPOD ogranicenja,,,, zar uopce moram spominjat parking u gradu kad je guzva??
i sto je tu sad pametno i dobro, sigurno kad se nade jedan takav na cesti koji ce umjesto 70 vozit 50 pa ce svi iza njega gubit zivce i unatoc guzvi na cesti jer bas je 15h svi idu kuci s posla ga obilazit i naravno netko se bude razbio zbog toga,,,,,, sad kriv je onaj sto je obilizazio, da to je kreten koji vozi "brzo"
..... uff opet sam poceo gluposti pisati  ......... anyway samo zato sto smo kao "mladi neiskusni" vozaci neznaci da nam je NFS skroz u glavi......
|
Je, baš si počel pisat gluposti. Vozačka dozvola stječe se obukom i ispitom i tko prođe, postaje vozač B kategorije. Nadarenost i feeling za vožnju nema svaki vozač i ne stječe se autoškolom pa tako moraš razumjeti da svatko na cesti prilagođava brzinu i način vožnje, prvenstveno propisima a onda i vlastitim mogućnostima. Nemoj osuđivati vozača koji vozi nešto sporije već mu obrati povećenu pozornost, pokušaj predvidjeti njegovu reakciju i na prvom povoljnom mjestu ga obiđi i nastavi vožnju. Mnogo je ljudi koji nisu uopće zainteresirani za automobile i vožnju a morali su zbog raznih razloga položiti ispit i sudjeluju u prometu.
Apsolutno podržavam postojeća ograničenja za mlade vozače. Kad nakupiš puno kilometara i ti ćeš uvidjeti da je najčešći razlog stradavanja mladih vozača kriva procjena vlastitih mogućnosti, stanja kolnika i mogućnosti vozila.
Sve to stječe se godinama pa tako iskusan vozač na prednjem sjedalu može biti od velike koristi.
|
|