View Single Post
Staro 20.05.2007., 20:58   #75
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja sam samo reka da su posudili par stvari od C&C-a, i onda se netko sitija reci da je SC igra po kojoj su se radili svi RTS-vi (!!)

Nitko ne kaze da SC nije dosta dobro izbalansiran, ali IMO je glupo raditi balans nauštrb zdravog razuma.

@deathwish, za ove countere moraš imati ebacki micro, a i masu tih jedinica.
Corsaire gotovo nitko ne radi, Science vessel samo koji komad i to ako te irradieta samo izbacis tu jedinicu iz grupe, walkyre takodjer rijetko tko radi, kamikaze isto.

I to je zbog toga što nitko neće uzalud ulupati resurse u nešto što ima upitnu korisnost, a skoro nikakvu ukoliko ne naiđe na ovakav napad.

Također napad na bazu neće biti direktan nego sastrane ako napadač ima imalo soli u glavi što će natjerat branitelja da pošalje jedinice s glavnog ulaza, što će pak uzrokovati to da će jedinice zbog nepostojanja formacija dolaziti 1 po 1 i ginuti kao kokoši.

Da ne govorim kako u takvoj kombinaciji jedinica uopće ne trebaju obrambene građevine i druge jedinice, tako da sav resurs ide na upgrade i devouer + guardian kombo, što će protivniku koji gradi obranu, raznovrsne jedinice (zrak/zemlja) predstavljati hendikep.

Meni ide na živce taj Blizzard fanboy following koji neki ljudi imaju, ok neke igre su dobre, ali također imaju i mane (na koje fanovi vole dobro zažmiriti), a pritom se sve druge igre svrstavaju pod "smeće" iako ih nikad nisu igrali.

Ovo se najviše može vidit na EA forumima koji su nakon izlaska LOTRO-a bili spamani sa WoW fanaticima, te C&C foruma koji je nedavno naspaman od strane SC "ljubitelja".

@Vey, što se tiče online igre u C&C-u prvo odigraj stotinjak ili više mečeva pa onda sudi koliko je balansirana.
Tenkovi u C&C-u predstavljaju kičmu vojske, ali naravno da će izgubit ako se nađu face to face sa zračnim jedinicama ili dođu do choke pointa.

U Starcraftu su okršaji na puno manjoj razini što se tiče količine jedinica i baš zbog toga je važna mješavina istih (i zbog debilnog unit capa koji je napravljen samo zato što bi igra postala kaos da ga nema jer je user interface koma).

Što se tiče online komponente, tu je definitivno blizzard car i svaka im čast na tome.

Što se tiče SC communityja u Koreji, pa ono u Kini ima preko 1 milijardu ljudi, a Kinezi jedu pse, onda mora da je to dobro