View Single Post
Staro 20.05.2007., 18:28   #69
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Zasto ljudi ovdje **ru po C&C-u, a nikad ga u zivotu nisu igrali online?
Ja sam igra SC i C&C (RA2, TS i TW) online i imam na čemu temeljiti moje viđenje ovih igara.

Svi govore kako je SC super izbalansiran, ali nije problem "izbalansirati" igru tako da to ne sliči na ništa, da jedinice imaju domet od 5 metara i da se jedinice moraju međusobno pogodit 20ak puta da se pobiju, što umanjuje bilo kakav element iznenađenja/gerilsku taktiku/bilo kakvu taktiku osim debilnog rock/paper/scissors koncepta.

Zašto pobogu Dragoon koji radi razara građevine, tenkove i avione jedva ubija marince ili firebatove?
Ah, da to vam je balans...

Zašto je ekstra-skupi "jaki" battlecruiser tako jadan protiv marinaca, scouta i sl...
Ponovno balans...

Zašto postoji 3 stepenice vrste istraživanja snage oružja/oklopa kad to ima svaka rasa i ivenšuli svi istražu do 3. levela? Da se zakomplicira? Da imamo što raditi da nam ne bude dosadno? Da potrošimo resurse? Balans?

Zašto je sučelje u SC2-u opet isto kao i u SC1, da bude opet komplicirano graditi jedinice, da se opet mora klikati na građevine iz koje hoćemo graditi jedinicu? Balans?

Također neka mi veliki magovi SC-a kažu kako se obraniti od napada 15-ak guardiana + 15-20 devouera potpomognutih s nekoliko overlordova na bazu, ako baš nisi specijalizirano napravio obranu protiv toga u pogledu masovnog zraka (wraithova, scouta ili sl).

U SC-u zrak > zemlju jer su jedinice ogromne, mape relativno malene i zračne jedinice su puno efikasnije od zemljanih jer imaju neograničeno goriva/municije, i jedino im AA kule predstavljaju prepreku, ali opet tu guardiani ulaze u igru.

Istina da C&C3 trenutno ima problema s basecrawlingom i tank rushom (ispravit će se u novom patchu koji dolazi uskoro), ali je igra vrlo zabavna i izgleda dobro (što se ne bi moglo reći za SC 1 ili 2, pod to ne mislim na grafiku nego na gameplay u kojem nosač aviona ili battlecruiser mora doći na 10 metara od mete da napadne).

Što se tiče balansa, da li zna itko koji je omjer prvih 100 igrača SC-a po rasama? Ako je tako dobro izbalansirana igra onda očekujem da je među najboljih 100 igrača svaka rasa zastupljena 33.33%.

Ako želite savršeno izbalansiranu igru igrajte šah