View Single Post
Staro 18.05.2007., 23:33   #178
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Novi BIOS je gore, a evo i par slika kako se flasha. Koristio sam USB memory stick jer mi je to najpraktičnije. Kako ga napraviti bootabilnim, postoji tema na forumu.

1. Prije svega treba učitati default ili optimized default postavke u slučaju klokanja i sličnoga. Time ćete spriječiti moguće smrzavanje sustava tijekom flashanja.

Postavke spremite i izađete iz BIOS-a.

2. Ubacite medij (CD, DVD, disketu, stick,...) i tijekom POST screena stišćite F12 kako bi vam se pojavio boot izbornik u kojem ćete odabrati uređaj s kojeg se boota (kod mene USB stick).

3. Kad se DOS učita, pojavit će se command line odnosno naredbeni redak. Tu ćete se pozicionirati do mape s flash utilitiyjem i novim BIOS-om te pokrenuti flash895 (flash utility).

Najbolje je sve datoteke staviti u root mapu kako se ne bi zezali cd i drugim naredbama.

4. Kad se program pokrene, strelicama se dovedite do stavke File, stisnite ENTER i ispod Load upišite točan naziv datoteke BIOS-a zajedno s nastavkom (ekstenzijom).

5. Stisnite ENTER nakon kojeg se pojavljuje pop-up s potvrdom flashanja BIOS-a i opet stisnite ENTER.

6. Flashanje počinje. Postupak traje nešto manje od jedne minute.

Nakon flashanja slijedi kratka provjera BIOS-a.

7. Kad postupak završi, pojavit će se obavijest BIOS Update Completed - Pass. Za nastavak, stisnite bilo koju tipku.

8. Opet će se pojaviti početni Main izbornik. Iz programa možete izaći odabirom stavke Exit.

9. Ponovo se pojavljuje naredbeni redak.

Računalo možete resetirati kombinacijom tipku CTRL+ALT+DEL.

10. Kada se ponovo pokrene, uđite u BIOS (tijekom POST screena stišćite tipku DEL) i učitajte optimized defaults postavke.

Spremite postavke, opet uđite u BIOS i opet namjestite željene postavke po želji.

Za vlasnike DS4 ploča: novi BIOS (F9) donosi podršku za procesore E6420 i E6320, popravlja klokanje PCI-E sabirnice i SmartFAN feature proširuje na system i power fan konektore.
Domy, gdje su ti slike nestale odnosno SS-ovi??