View Single Post
Staro 18.05.2007., 20:22   #1
commissario
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Ciscenje od trojana

Pozdrav
Koristio sam par mjeseci NOD- 32, 2.5, ali mi se dva dana nije htio azurirat, sto mi je bilo malo sumnjivo...stavim Avast i otkrije tri MUDROP-U i jedan DELF.BPK ( trojanci, kaze on) jedan virus (nisam vidio ni koji je bio, odmah sam ga krk) i CTX, komada 1.Ovo zadnje cudo , kolko sam vidio na jednom stranom forumu, dolazi pri instalaciji aktiv x-a Pandinog on-line skenera, ali sam ga svejedno skino.
Tri trojana su bili u restore pointu.(Virus: u Tune up utilities 2007! PA ti ne obracaj paznju odakle skidas.)
Umjesto avasta sam probao sa kasperskim av 6 -i nije nista nasao, potom ponovo avast i nadjen jos jedan trojan, opet u restore pointu.
(Nod sam namjestio tek prije 10-15 dana kak spada, tako da je proslo sto je proslo...eh.)
Pitanja su slijedeca:
-1) kako obrisati (prijasnji) restore point- ne vidim tu opciju nakon control panel itd, rucno se ne usudjujem, da ne bih sta gore sredio?
-2) kako otkriti aktivirani trojan nakon Start- run- cmd.exe- netstat ? (da ne pitam kako protumaciti ostale podatke koji se dobiju tim putem, al ako neko ima dobre volje- samo naprijed, slusam i biljezim sa stovanjem)
Pokusao sam sa nekoliko on-line skenera prije instaliranja avasta, pa nisu nista nasli.(JEdino ako avast radi false pri otkrivanju?) Dakle:
-3) imate li ideju s kojim skenerom/av programom jos probati procistiti.
(-4) da ostavim avast il da vratim nod? a znam ko bolje kotira al cisto informativno...:-))
Ljudi, hvala.

Zadnje izmijenjeno od: commissario. 18.05.2007. u 20:45.
commissario je offline   Reply With Quote