Tema: Obični TV-i
View Single Post
Staro 15.05.2007., 23:47   #25
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
2000-2006 razdoblje u kojem je u mojoj sobi carovao philips 29pt4070, znači klasična sedamdesetka pedeset hz-odličan aparat dan danas pradi ko ura bez ijednog kvara. nakon njega došao takođe philips crt 72 ali sada sa ravnim ekranom 100hz i pixel plus2 tehnikom i ostalim điđama (29pt9020). Kad usporedim kvalitetu slike ta dva modela ukupno gledano reprodukcija boja kontrast detalji i još puno toga je daleko bolje na 100hz modelu. Sada kad pogledam sliku 50hz modela to titranje me baš iritira. Ipak moram priznat da ponekad naprimjer htv studio emisije izgledaju prirodnije i manje nazubljene na starom televizoru. Činimise kad su kadrovi na ekranu malo udaljeniji ovaj pixel plus se rđavo s njima nosi i artefekti su vidljivi. Ukoliko pak isključim pixel plus slika mi postane nekako premutna. Sa druge strane filmovi i serije mi djeluju genijalno na novom televizoru, gotovo kao hd u nekim momentima. Jako dobro izgledaju i igre sa Pc-ja ili playstationa. netreba zaboravit da su se u 100hz modele ugrađivale najkvalitetnije cijevi sa puno boljoim kontrastom, reprodukcijom crne i ostalih boja. imao sam priliku direktno usporedit sliku samsungovog slim fita i philipsovog pixel plus modela. samsung u toj usporedbi nema kaj tražiti kao ni brojni plasma-lcd takmaci
darkijas je offline   Reply With Quote