Tema: pomoc
View Single Post
Staro 22.12.2003., 19:54   #3
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Dobrodošao na PCEX!
Da odgovorimo na pitanja.
1. Preporuka ti je Abitova NF7 rev 2.0 ili Epoxova 8RDA+ ili 8RDA3+ matična ploča, koju god uzmeš, nećeš pogriješiti. Asus je u zadnje vrijeme malo pao kvalitetom ( e, bili su to dani P2B ploča sa BX čipsetom, ne rade više takve, ).
2. Pobrkao si nazive jezgara proca. Palomino je starija jezgra koja se dosta zagrijavala, nemoj je ni uzimati u obzir, zatim postoji Throughbred B te najnoviji Barton. Preporuka ti je Throughbred B 1700+ ili Barton 2500+, e sad će ti netko drugi reći na koje oznake trebaš gledati, a možeš i sam naći ako malo pretražiš forum. Samo pazi kod Bartona da nije zaključan množitelj (pretraži forum).
3. Radije uzmi ATi-jevu 9100, bolja je od 5200 za nekoliko kopalja, a opširnije rasprave možeš pronaći na ATi jevom dijelu foruma. U principu, dosta ovisi koliko si spreman potrošiti novaca i za što ti treba grafa.
4. Ciljaj na brand name memoriju (Samsung, PQI, TwinMOS, ) DDR400, trebat će ti
Zašto uzimati procesor koji radi na 400? Klokaj! Evo, moj radi na 200 FSB, efektivno 400, a tvornički je trebao raditi na 133/266. Ne trebam ni spominjati da je apsolutno stabilan, a memorija mi radi sinhrono sa FSB-om.
Nisi rekao koji ćeš staviti cooler.
edit: MadBoy je bio brži, dok sam ovo sve napisao... Slažem se sa svime što je rekao.
Sky je offline   Reply With Quote