15.05.2007., 14:23
|
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
|
jedino sto mi je promaklo je ovaj netbios over tcp, al i to je sad rijeseno. maknuo sam onaj nvidia firewall, sad cu vidit sta ce bit.
Citiraj:
Autor Nikky
Evo malo Copy - Paste sa ovog istog foruma:
Dobro bi bilo na svim računalima u mreži definirati isti WORKGROUP i
uključiti Enable NetBIOS over TCP/IP
(Control Panel - Network Connections - Aktivna mrežna - Properties - Internet Protokol TCP/IP - Properties - Advanced - WINS tab - Klikni [selektiraj] Enable NetBIOS over TCP/IP) kako bi omogućili "prebacivanje fajlova" preko mreže.
Što se "pinganja" tiće a na računalima je XP SP2, čak i sa isklj. firewall - om isti ne "prolazi". Treba: Properties aktivne mrežne - Advanced - Settings - Advanced - ICMP - Settings - Stavi kvačicu na incoming echo request
Još nešto, isti Subnet Mask? (255.255.255.0).
|
jedino sto mi je promaklo je ovaj netbios over tcp, al i to je sad rijeseno. maknuo sam onaj nvidia firewall, sad cu vidit sta ce bit.
neznam dali je bitno ali prije par dana mi se desilo da sam na host kompu vidio ovaj drugi komp al ga nisam mogao otvorit. javljao mi se prozorcic sa nekom porukom nesjecam se kojom tocno. tipa nesto no access rights.
edit:
evo sad sam primjetio jednu stvar. jedan komp pod activity ima samo received byte-ove, a drugi samo sent ???